circulatie mini volleybal

Wat is CMV volleybal?

Je hebt waarschijnlijk allemaal wel eens een volleybalwedstrijd gezien. Als je jong bent is dat speelveld erg groot en de bal nogal zwaar. De NeVoBo heeft de spelregels daarom voor jullie aangepast zodat je al vanaf ongeveer 6 jaar competitie kunt gaan spelen. Om het CMV zo plezierig mogelijk te laten verlopen is er een onderverdeling in 6 groepen gemaakt die afhankelijk is van je leeftijd en je ervaring met volleybal. De groepen zijn verdeeld in jongens, meisjes en gemengd.

 

Niveau 1

Leeftijd: 6 - 7 jaar

Cool Move: Vangen

 

Niveau 2

Leeftijd: 7 - 8 jaar

Cool Move: Onderhands

 

 

Niveau 3

Leeftijd: 8 - 9 jaar

Cool Move: Onderarms

 

Niveau 4

Leeftijd: 9 - 10 jaar

Cool Move: Bovenhands

 

 

Niveau 5

Leeftijd: 10 - 11 jaar

Cool Move: Blok

 

Niveau 6

Leeftijd: 11 - 12 jaar

Cool Move: Smash en bovenhands serveren

 

 

Wat zijn de spelregels (beknopt)

Het doel van het spel is dat 2 teams een bal naar elkaar over het net spelen. Ieder team probeert de bal in het veld van de tegenstander op de grond te spelen. De tegenpartij probeert dat natuurlijk te voorkomen).

Bij CMV niveau 1, is het de bedoeling dat de bal over het net gegooid wordt, waarbij de tegenpartij de bal vangt en op hun beurt de bal over het net gooit. Iedere keer als de bal over het net is geweest moet het team doordraaien, valt de bal op de grond dan moet degene die de fout heeft gemaakt eruit. Maakt het team weer een vangbal dan mag deze speler weer in het veld. Het team heeft een punt verdiend wanneer het veld van de tegenpartij leeg gespeeld is.

Bij niveau 2 mag de speler langs de kant terug wanneer er drie vangballen gemaakt zijn. En de bal wordt in het spel gebracht door een onderhandse service. Speel je de bal onderarms en vang jij of iemand uit je team de bal, dan mogen alle spelers langs de kant weer terug in het veld.

Bij niveau 3 moet in tweeën gespeeld worden. De eerste bal is een onderarmse pass die door een medespeler gevangen en over het net gespeeld wordt. Bij niveau 1 t/m 3 wordt circulatievolleybal gespeeld, nadat de bal over het net is gespeeld draait het team een plaatsje door. Vanaf niveau 4 speel je volleybal met aangepaste regels op een klein veld.

Bij niveau 4 moet de bal van achter de gehele achterlijn geserveerd worden. Het net mag geraakt worden bij de service. De tweede bal wordt gevangen en in een vang/gooi beweging doorgespeeld (er moet drie keer gespeeld worden!). Er wordt geteld volgens het rallypoint systeem. Wanneer een serveerder 3 punten scoort wordt er doorgedraaid en moet een andere teamspeler serveren. De spelers mogen het net niet aanraken en niet met de voet over de middellijn komen.

Bij niveau 5 gelden dezelfde regels als bij niveau 4. De bal mag alleen niet meer gevangen worden. Om het 3 keer samenspelen te motiveren, krijg je een bonuspunt als je 3 keer heb samengespeeld.

Bij niveau 6 mag er worden gesmashed en bovenhands geserveerd.

 

De CMV-Competitie

CMV is een belangrijke groep kinderen die volleybal willen spelen. Binnen de kern Wageningen-Arnhem draaien we een echte competitie. De wedstrijden zijn altijd op zaterdagochtend. Een wedstrijd duurt 2x 13 minuten en op een competitiedag worden er 2 of 3 wedstrijden per team gespeeld . Per seizoen spelen ze 2 à 3 keer "thuis" in de sporthal "de Vlinder", de andere keren zijn in sporthallen buiten Wageningen. De ouders van de CMV-leden rijden om de beurt.

 

Organisatie bij CMV van Scylla

Handig om te weten wie je waarvoor moet aanspreken. Simone Oome is de CMV coördinator. Het aanspreekpunt voor ouders, kinderen en trainers op de trainingavond. 

Elk team heeft een trainer. We hebben een aantal jeugdige trainers, talentvolle jeugdleden, die zelf goed de techniek beheersen, maar ook een aantal volleyballende ouders die assisteren bij de trainingen. Via een clinic leren we de trainers hoe ze de volleybaltechnieken aanleren en hoe te corrigeren.

Alle teams hebben ook nog een coach. Veelal enthousiaste ouders, die wel of niet volleyballen. Zij proberen tijdens de wedstrijd het enthousiasme in het team te houden. Verder is het belangrijk om te weten dat wij de kinderen leren correct te volleyballen. Helaas is het op sommige niveau’s zo, dat als je de bal in één keer over het net speelt, dit sneller scoort dan netjes in 3-en spelen. Toch wil Scylla dat onze CMV-ers mooi volleybal laten zien. Hier leer je veel meer van en heb je later veel profijt van. Het kan dus zijn dat je regelmatig verliest, maar toch heel goed volleybal laat zien! Voor elk team is er een wedstrijdtasje met daarin een wedstrijdbal.

Afmelden (liever niet, maar als je echt niet kan)

  • voor de wedstrijden doe je bij de coach van het team. De coach kan via de CMV coördinator eventuele invallers regelen.
  • voor de trainingen kan via de CMV coördinator, liefst via de mail en voor 16.00 uur.

Via onze site www.scylla.info kunt u alles over Scylla lezen, ook het wedstrijdprogramma en de standen zijn daar te vinden.

Voor allemaal een sportief en leuk seizoen!

Groetjes

Simone Oome

BELANGRIJKE LINKS
 Secretariaat
 Kopij aanleveren voor nieuwsbrief
 Kopij aanleveren voor de website
 Vragen over vrijwilligerstaken?
 Zaalruimte afmelden
SOCIAL MEDIA

©2023 Copyright Scylla volleybal | Privacybeleid