Nieuws

De eerste concrete stappen naar SETUP-club!

In de volleybalwereld en het verenigingsleven zien we een mooie ontwikkeling: we gaan steeds meer richting professionaliteit. Volleybalvereniging Scylla uit Wageningen heeft eind 2023 besloten om hierin mee te gaan. Wij streven niet alleen naar succes in volleybal, maar ook naar een sterke organisatie en een positieve rol in de samenleving. In deze blog vertellen we hoe we een Setup-club (vroeger Superclub genoemd) willen worden.

Iedereen doet mee

Onze reis begon met een workshop NaFIGeren® van de ProjectPiloot® waar 12 enthousiaste leden samen kwamen. Dit was het begin van iets groots. We hebben daarna al onze leden en oud-leden van de laatste vijf jaar gevraagd om mee te denken. We kregen bijna 1000 reacties! Al deze reacties hebben we samengevat in 51 belangrijke punten, ofwel thema’s. Deze thema’s zijn onze gids voor de toekomst om zo van Scylla een “Setup club” te maken volgens het programma van de Nederlandse Volleybalbond (NeVoBo)!

Dit programma is ontworpen om volleybalverenigingen te helpen evolueren tot zogenaamde “Setup Club”, niet alleen op het veld, maar ook op organisatorisch en maatschappelijk vlak.

Samen groeien

We zijn ontzettend blij met alle feedback. Dit laat ons zien wat er leeft binnen onze club, wat goed gaat, en waar we kunnen verbeteren. Zoals al eerder aangegeven heeft Jan Boeve, een oud-lid, zich aangesloten om Scylla te helpen met professionaliseren en vorige week dinsdag 13 februari hebben Jan en ik, samen met het bestuur de eerste stappen gezet.

Aanstaande woensdag hebben we een afspraak met Esmee Nieuwenhuizen, de nieuwe accountmanager van de NeVoBo in de regio oost, om verder invulling te geven aan een plan voor de komende twee jaar. Dit plan gaat over onze doelen en hoe we die gaan bereiken. We hebben ook afspraken gemaakt voor hoe we blijven praten met onze leden en hoe we die blijven informeren en wat onze missie en visie wordt om invulling te kunnen geven aan dit programma.

Naar de top samen

We willen meer zijn dan alleen een volleybalclub. We willen een “Setup club” worden met hulp van de NeVoBo. Dit betekent dat we goed zijn in volleybal, maar ook een fijne en sterke club zijn voor iedereen. Bij Scylla kan jij je hele leven volleyballen van 6 tot 100 jaar! Daarin onderscheiden wij ons van andere verenigingen.

We zijn net begonnen, maar samen kunnen we iets geweldigs bereiken. We gaan nog praten met andere clubs, de gemeente Wageningen, en natuurlijk met leden en sponsors. Samen maken we Scylla nog beter. Heb je vragen, opmerkingen of ideeën, schiet dan één van ons of de bestuursleden aan.

We zien jullie graag bij Scylla Wageningen in Sporthal de Vlinder! Wordt vervolgd.

 

Met sportieve groeten,

Jan Boeve en Wim Rutten

BELANGRIJKE LINKS
 Secretariaat
 Kopij aanleveren voor nieuwsbrief
 Kopij aanleveren voor de website
 Vragen over vrijwilligerstaken?
 Zaalruimte afmelden
SOCIAL MEDIA

©2023 Copyright Scylla volleybal | Privacybeleid