Nieuws

Scylla naar een Setup-club

We springen al bijna boven het net uit, nu nog scoren!
We maken flinke stappen! Nadat het projectteam van Scylla een aantal weken geleden een intakegesprek heeft gehad met Esmee Nieuwenhuizen, Accountmanager van de NeVoBo, maken we flinke stappen om Scylla te transformeren tot een Set-up club. 

De samenwerking is geïnspireerd door het Set-up club-programma van de Nederlandse Volleybalbond (NeVoBo). Dit programma focust niet alleen op sportieve prestaties, maar ook op de organisatorische en maatschappelijke rol van onze vereniging.

Commitment van het bestuur
Nadat de resultaten van onze workshops NaFIGeren® van de ProjectPiloot® hadden verwerkt tot 51 thema’s, heeft het programmateam dit terug weten te brengen tot 29 “centrale” thema’s. Samen met het bestuur van Scylla hebben we vorige week een top 3 bepaald op het gebied van: 

  • wat we willen bereiken en waarom (behoeften), 
  • wat we daarvoor nodig hebben (middelen, systemen) en 
  • hoe we dat willen gaan realiseren (communicatie, verbinden tussen mensen). 

De volgende stappen
Binnen één uur was voor iedereen duidelijk wat de volgende stappen zouden zijn. We gaan eerst een fundering neerleggen over. 

  • waar we heen gaan (visie), 
  • hoe we gaan communiceren en 
  • het beschikbare budget. 

Zonder deze sterke fundering blijft het drijfzand en zullen we nauwelijks vooruit komen. Het bestuur was het hier volledig mee eens. Het was mooi om te zien dat door de vele antwoorden van onze (oud) leden, we elke vraag van het bestuur helder en onderbouwd konden beantwoorden. En dat niet alleen. Bij elk thema werd meteen duidelijk wie verantwoordelijk is voor welk thema, zowel nu als straks. 

De komende tijd zullen we ons ambitieplan verder gaan invullen, weer in gesprek gaan met Esmee, en met onze leden, de gemeente en omliggende verenigingen, om uiteindelijk onze visie te verwezenlijken. De steun van de NeVoBo en de ProjectPiloot®, door het delen en het bieden van feedback, gaat steeds meer zijn vruchten afwerpen. 

Scylla Wageningen staat aan de vooravond van een transformatie. Samen zetten we stappen naar een toekomst waarin we niet alleen excelleren in volleybal, maar ook een hechte gemeenschap vormen. Een sterk clubgevoel in een inspirerende omgeving en fijne sfeer. Dat is wat de leden willen.
#Scylla #Wageningen #ProjectPiloot® #NaFIGeren® #Setupclub #Nevobo #Vanderwieloptiek

BELANGRIJKE LINKS
 Secretariaat
 Kopij aanleveren voor nieuwsbrief
 Kopij aanleveren voor de website
 Vragen over vrijwilligerstaken?
 Zaalruimte afmelden
SOCIAL MEDIA

©2023 Copyright Scylla volleybal | Privacybeleid