Nieuws

Hoewel wij er zelf niet zo mee bezig zijn, was het natuurlijk voor iedereen duidelijk dat 18 november zowel Zaanstad als Scylla een belangrijke slag konden slaan in het rechtstreekse duel tussen de nummer 11 en 12. In de wedstrijd bleek al snel dat de teams aan elkaar gewaagd waren...

In de eerste set begon Scylla wat onwennig en keek tegen een kleine achterstand aan. Beide teams bleven bij elkaar in de buurt, maar het was Zaanstad die de minste fouten maakte. De set ging naar hen met 25-21.

Nu we warmgedraaid waren en wisten wat voor vlees we in de kuip hadden, waren we ervan overtuigd dat er meer in moest zitten. De servicedruk ging omhoog en aanvallend maakten we mooie punten. Zaanstad bleef echter in de buurt en stond zelfs even voor. Toch lukte het Scylla door te drukken en de stand gelijk te trekken (23-25).

Helaas waren we niet in staat het betere spel door te trekken naar de 3e set. Want direct hadden we moeite in de pass en liep de aanval stroever. Zo keken we tegen een achterstand aan en moesten we extra hard aan de bak om die weer in te halen. In de loop van de set kwamen we weliswaar wat beter in het spel, maar dit kwam te laat. Zaanstad pakte set drie met 25-19.

Hier waren we niet voor gekomen en we waren het aan onszelf verplicht een hoger niveau te halen. Met wat wijzigingen in de opstelling maakten we een vliegende start. Passjes kwamen goed aan en over het midden werd flink gescoord. Het plezier was terug. Zaanstad had geen antwoord en voor we het wisten stonden we 9-18 voor. De opdracht was niet achterover te leunen maar vol door te gaan. Toch raakte de klad er wat in, gingen we foutjes maken en inhouden. Zo ging Zaanstad er weer in geloven. Het werd onnodig spannend. Het eerste setpunt was voor Scylla, maar onze (en die van de meegereisde supporters) zenuwen werden nog even op de proef gesteld. Toch was het Scylla die de stand wederom gelijktrok: 24-26.

Over set 5 zeggen we liever zo weinig mogelijk: 1 rotatie, slechts 4 schamele punten, wedstrijd verloren. Het was een wedstrijd met twee gezichten en we hebben er niet uitgehaald wat er in zat. Met een weekend vrij voor de boeg, gaan we hard trainen en zo meer vastigheid in ons nieuwe systeem krijgen.

Op 2 december is Voltana in een uitwedstrijd aan de beurt, waar we niks te verliezen hebben en dus vrijuit gaan spelen.