Nieuws

Scylla speelde zaterdag thuis tegen de koploper uit 1B, het 2e team van Sliedrecht Sport.

Hoewel een groot krachtverschil op basis van de stand kon worden verwacht, bleek dat er in de eerste set niet te zijn. De dames van Scylla konden goed meekomen, maar keken wel de hele set tegen een kleine achterstand aan die niet kon worden overbrugd. De set ging verloren met 20-25.

In de tweede set had Scylla weinig in te brengen. Door problemen in de passing ontstond een forse achterstand. Ook op andere vlakken lukte het niet om een goed niveau te halen en daarmee te achterstand te verkleinen. De set werd ruim verloren met 12-25.

Toch bleef Scylla ervan overtuigd dat er wat te halen viel en was vastberaden om een beter resultaat neer te zetten in de derde set. De ploeg ging voortvarend van start en pakte vanaf het eerste punt een voorsprong. Gedurende de set werd goed geserveerd en mooie aanvalsballen resulteerde in een duidelijke setwinst: 25-20.

Met even zoveel overtuiging speelde Scylla de vierde set – een stunt was in de maak. Hoewel Scylla tegen het einde van set met 17-21 achterstond was de ploeg vastberaden een vijfde set te gaan spelen. Vier punten later was de stand 21-21 en weer vier punten later 23-23. Scylla kwam op setpunt, maar wist het eerste niet te verzilveren. Dat lukte wel bij het tweede dus won Scylla ook de vierde set: 26-24.

Hoewel Scylla goed aan de vijfde set begon en een kleine voorsprong pakte, bleek Sliedrecht de betere ploeg. Scylla verloor de set met 9-15. Desondanks een heel goed resultaat voor Scylla. Volgende week speelt de ploeg een uitwedstrijd tegen Zaanstad.