Nieuws

Scylla verliest bij Stravoc

Het is Scylla DS1 in de 3e uitwedstrijd tegen Stravoc DS1 in Stramproy niet gelukt om meer dan 1 punt mee te nemen naar Wageningen. Op zaterdag 4 november om 19u klonk het eerste fluitsignaal voor het duel tussen de nummer 6 en nummer 10. De prognose gaf een 3-1 winst aan voor de meiden uit het zuiden. De Nevobo kreeg gelijk en Scylla moest hun meerdere erkennen in het geel-zwarte team.

De dames van Scylla gingen goed uit de startblokken. Het team straalde zelfvertrouwen uit en wist door middel van een goede serve Stravoc onder druk te zetten. Dit was helaas van korte duur. Stravoc ging sterk verdedigen. Ze konden de aanvalsdruk van Scylla omzetten in het scoren van eigen punten door alle ballen van de grond te rapen. Scylla maakte tevens ook een hoop eigen aanvalsfouten waardoor ze al snel tegen een flinke achterstand aankeken. De set ging verloren met 25-15.

De dames uit Wageningen hebben voor hetere vuren gestaan. In de 2e set werd er beter geblokkeerd en begon het te rommelen aan de kant van Stravoc. Gedurende de hele set bleef Scylla op een voorsprong. Dit resulteerde in een mooie overwinning van 20 tegen 25.

Het lukte niet om dit spel vast te houden in de derde set. De eigen fouten kwamen weer om de hoek kijken en Stravoc maakte daar graag gebruik van. Bij vlagen wordt er mooi volleybal gespeeld dankzij strijd, maar Scylla weet zelf niet te scoren. De set werd te makkelijk weggegeven (25-10).

Vastberaden om het publiek nog wat langer te laten genieten van een pot volleybal op de zaterdagavond stapt Scylla weer het veld in.
Helaas komen ze al vrij vroeg op een achterstand en deze wordt niet meer weggewerkt. Stravoc weet wat ze moeten doen met de service om Scylla niet aan het aanvallen te krijgen. Een vijfde set zit er niet meer in. De eindstand van de vierde en laatste set is 25-18.

De meiden van Scylla kunnen niet te lang balen van deze pot, want aankomende maandag gaat de training van start ter voorbereiding op de stunt tegen de koploper Sliedrecht DS2! Gaat het ze lukken om een puntje of meer te pakken tegen deze sterke tegenstander? Be there! 16u in de Vlinder, Wageningen!