Zaterdag stond een belangrijke wedstrijd op het programma. Scylla DS1, voorafgaand aan de wedstrijd nr. 8 met 5 punten, mocht het opnemen tegen Peelpush DS2. Zij stonden met 2 punten onderaan de ranglijst. De opdracht van tevoren was om met veel servicedruk de tegenstander te overdonderen en het initiatief zelf in handen te nemen. In een lege sporthal de Körref ging de wedstrijd van start. Zowel in set 1 als 2 ging het tot halverwege de set gelijk op, maar Scylla wist zelf niet te scoren waardoor Peelpush vleugels kreeg en de overwinning binnenhaalde met setstanden van respectievelijk 25-18 en 25-19.

In de derde set was coach Giel Jansen genoodzaakt de basis te wijzigen, er werd zelfs geschoven in posities. Dit wierp niet gelijk vruchten af. De derde set ging met een stand van 25-17 naar Peelpush. Scylla bleef slordig in de afwerking en maakte wederom zelf weinig directe punten.

In de vierde set pakte Scylla het als collectief op en ging met druk serveren. De blokkering en eigen aanval draaide beter dan in de voorgaande sets. Na een wedstrijd waarin de spelverdeelster de benen onder haar lijf vandaan heeft gerend kon Scylla eindelijk een punt binnenslepen. De set werd gewonnen met 19-25. We hopen na de pauze van volgende week sterk terug te komen in een thuiswedstrijd tegen Volley Tilburg DS1.