Nieuws

Scylla verliest van VC Zwolle

Enkele voor de hand liggende voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld het welbekende: Rµv-1/2gµvR =(8πG/c4)Tµvontwikkeld door Albert Einstein in 1916. Of natuurlijk het wat eenvoudigere binomium van Newton: x+an=k=0nnkxkan-k.
 
Een iets meer gecompliceerde theorie die het leven op aarde dermate veel verandert heeft is een eeuwenoude stelling, ontwikkeld door de Wageningse wetenschapper Sheriff Paulus Roosjen. Het equilibrium van Roosjen luidt: SH=(O+A)/(R-M)A. Deze stelling impliceert dat de aanwezigheid van pasta shoarma in het grotere geheel van een wedstrijd onvermijdelijk resulteert in een directe overwinning voor Scylla. Onder invloed van knoflooksaus vertoont dit equilibrium zelfs een exponentieel patroon. Simpel bewijs voor deze stelling kan gezocht worden in het feit dat Scylla heren 1 nog nooit een wedstrijd verloren heeft na het eten van pasta shoarma.
 
Enfin, nieuw jaar, nieuwe kansen. Vol goede moed zijn de heren van Scylla de trainingen in 2018 begonnen, men is vastbesloten om de enigszins matige eerste competitiehelft recht te zetten in de tweede helft. Enkele weekjes rust om de blessures en pijntjes te laten genezen hebben de selectie goed gedaan. Daarnaast wordt de selectie op trainingen aangevuld door een ware international! Anton aus Tirol kwam de gelederen versterken, in de hoop het tij te keren. De trainingen werden goed afgestemd op de eerste uitdaging van dit jaar: Zwolluhh.
 
Men schrijve zaterdag 13 januari 2018. De strijders verzamelen zich in thuisbasis De Vlinder voor de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar. Chef Langemeijer nam het equilibrium van Roosjen ter harte en had enkele kilo’s schaap door de pasta geroerd. Zou de stelling van Roosjen ook in 2018 stand houden?
 
Na een mooie nieuwjaarstoespraak van onze André barste de strijd los. Het was al meteen duidelijk dat beide partijen erg aan elkaar gewaagd waren. Scylla ging redelijk van start, echter kwam halverwege de set de diagonaal van Zwolle aan serve (jawel, dat is diezelfde diagonaal die ons destijds in Zwolle een aardig lesje diagonaal slaan gaf). Hij maakte teveel punten met zijn opslag waardoor we een aardige achterstand opliepen die helaas niet meer goed de maken viel: 20-25.
 
In de tweede en derde set liet Scylla een veel sterker spel zien en hadden we de wedstrijd in de hand. De passing was stabiel waardoor Maurice de aanvallers goed kon bedienen. Vanuit alle posities werd er lustig op los gescoord. Daarnaast werden ook de nodige blockjes meegepakt, hetgeen resulteert in de standen: 25-17 en 25-20. De vierde set was onze kans om het af te maken. Echter misten we in deze set de overtuiging van de vorige twee sets. Daarnaast ging Zwolle ineens verdedigen alsof ze stiekem van onze pasta shoarma gegeten hadden. Alles haalden ze van de grond. Een te hoge foutenlast en een cruciale dwaling van de scheids op 23-23 (maar hé de scheids mag je nooit de schuld geven. Doen we lekker toch) resulteert in een stand van 24-26.
 
Net als de uitwedstrijd ook nu een vijfde set dus. Scylla was echter aardig uitgeput, Jan verloor zoveel vocht dat De Vlinder nu nog blank staat. De eeuwenoude wetenschapper Roosjen moest naar de kant. Maarja, hij is dan ook al eeuwenoud. TJ was wel nog fit, ook het vernoemen waard. Het lukte niet meer om overtuigend te volleyballen en in een flow te komen. 11-15 voor Zwolle.

Helaas, we hebben het jaar niet kunnen beginnen met een overwinning en het equilibrium van Roosjen is ontkracht. Echter was er ten opzichte van vorige wedstrijden bij vlagen ook zeker een stijgende lijn te zien welke hoopvol stemt voor de toekomst. Zaterdag nemen we het op tegen Alterno H1, hopelijk wordt de stijgende lijn doorgezet!