Nieuws

Winst voor Scylla! Ohhh, Lekker, lekker, lekker!

Afgelopen week was ge-wel-dig bij Scylla. Donderdag was namelijk the one and only Juiced (Joost) jarig, hij is 20 jaar geworden en dus weer een jaartje ouder en wijzer, maar niet veel langer geworden. Om dit heuglijk feit te vieren, nam hij zaterdag Tom's poezen mee naar de wedstrijd, TJ had zijn eigen poezen namelijk opgesloten in zijn kelder zodat hij zelf nachtrust kon pakken. Afgelopen week heeft TJ namelijk zijn trainingsfrequentie omhoog gepompt met 100%, daar uw verslaggever een weekje onder de wol heeft gelegen. Er was dus nog een midden nodig op de maandagtraining. Fijn dat TJ zo flexibel is/was (ik weet niet hoe het momenteel met zijn gewrichten gaat).

Zoals mijn voorganger al aangaf, stond afgelopen weekend Springendal-Set-Up '65 Heren 1 uit Ootmarsum op het programma. Zij bezetten de derde plek op de ranglijst vlak onder Dynamo, en Set Up was dit weekend gebrand om Dynamo in te halen. Nu gunnen wij ze dat natuurlijk van harte, maar ja we moeten ook een beetje aan onszelf blijven denken als we nog een leuke Bevrijdingsdag willen vieren in Wageningen zonder play-offs. Dus, tegen het advies van V.o.V. (vizieropvolleybal.nl) om gewoon maar thuis te blijven in omdat de kaarten al geschud waren, vertrokken wij naar het verre oosten. Na een rit van wat leek 2.5 uur, een sneeuwstorm getrotseerd te hebben en de douane gepasseerd te zijn, arriveerden wij in Sporthal de Schalm waar blijkbaar het stookhout op was aangezien het er zo ongeveer anderhalve graad warm was in de zaal.

De wedstrijd ging niet slecht van start, de eerste set werd nipt verloren met 25-22, de tweede werd gewonnen met 25-19 en toen kwam het befaamde derde-set-syndroom weer even om de hoek kijken. Of zoals Paul zou zeggen, we strooiden even zand in de ogen van de tegenstander door de set te verliezen met 25-13. Natuurlijk werkte deze onfeilbare tactiek in ons voordeel. Maurice heeft kort uit kunnen rusten van het achter de bal aan huppelen en vol hernieuwde energie pakten we de vierde set met 25-21. De vijfde en beslissende set werd na een bloedstollende strijd beslist in ons voordeel (18-16) wat betekent dat wij drie punten pakken tegen de nummer drie en plekje stijgen op de ranglijst. Lekker, lekker, lekker. Nee, Vizier op Volleybal, dit keer geen bug in de software maar wellicht moet de glazenbol even opgepoetst worden.

Zelf denken we graag dat de eindstand 3-0 was, maar we moeten niet vergeten dat we nog niet in de eredivisie spelen en dus gewoon vijf sets hebben gespeeld. Achja. Uitblinker in de wedstrijd was overigens Jan, die besloot wel trek in een biertje te hebben, en dus maar even de wedstrijd binnen te slepen (bij gewonnen wedstrijden verdient de man of the match een speciaal biertje van trainer Johan). Nu barst Jan zijn ego dus weer uit haar voegen, wat nog vervelend gaat worden op de komende trainingen. Helaas is dat biertje echter uitgebleven, die was namelijk niet meegenomen. Wel werden we na afloop in de kantine getrakteerd op de mini-mop van de week van jawel, de mini van de week. En eerlijk is eerlijk, zonne goeie hebb’n wij nog nie gehad! Wat nou eigenlijk de clue was, ik heb geen idee, want dat Twents is net zo onverstaanbaar als Rick wanneer hij twee bier op heeft maar misschien moet ik het nog even aan Michiel vragen. Zijn accent sluipt er stiekem ook in hoe dichter we bij Oldenzaal zijn. Er is unne tiet van komen, en unne tiet van goan, dus vertrokken wij hierna weer richting Wageningen.

Natuurlijk zijn wij enorm blij met de punten van afgelopen weekend, maar naast het leren van je fouten leren wij bij Scylla ook van onze successen. Zo weten wij nu dat het ook best fijn is om niet de eerste afslag naar de McDonalds te pakken, maar de tweede zodat je daarna minder lang meer hoeft te rijden (zorg wel dat je van te voren geplast hebt). Daarnaast weten wij nu dat statistiek eigenlijk maar een pseudowetenschap is. Aankomende zaterdag giet de wedstrijd oan tegen de nummer 8, Avior. Afgelopen zaterdag was het publiek de grote winnaar, dus als u nu ook eens wilt winnen, kom dan kijken om half zeven in de Vlinder!

Afgelopen wedstrijd en dit verslag werden medemogelijk gemaakt door de nieuwe broekjes sponsor van Scylla H1; Âttekebuh.