Nieuws

Afgelopen zaterdag 11 november stond er weer een belangrijke wedstrijd op het programma. De verwachting was dat dit team qua niveau wel gelijk zou staan, dus we hadden hoge verwachtingen en waren vastberaden om vooral vandaag even flink wat punten te pakken. Na een goede pot pasta gemaakt door chef Joris Langemeijer en de voorbespreking waren we vastbesloten om er een mooie wedstrijd van te maken.

Sovoco startte met een goede service reeks wat resulteerde in een 2-6 voorsprong voor Sovoco. Gelukkig konden we dit snel weer rechtbreien met een goede pass, prima afstemming en een goede aanval. Gedurende de set liep het erg gelijk op tot het 14-14 stond. Toen konden we, met onder andere sterke service druk en goede blokkering, een voorsprong van 18-14 opbouwen. Vanaf dat punt hadden we de eerste set in handen, we konden de eerste set afmaken met een stand van 25-21 voor Scylla.

Eindelijk weer een puntje gepakt na al die nederlagen van afgelopen keren. Het deed ons goed om weer eens aan de winnende hand te zijn. We speelden er beter door, het enthousiasme steeg en we konden met veel moed ook de tweede set er weer vol voor gaan. Ook in deze set kwam de pass prima, waren de setjes erg lekker en konden de aanvallers ze er lekker instoempen. Ook in deze set was de service weer van groot belang en konden we met deze druk ook weer flink uitlopen op Sovoco. 25-16 werd binnen gesleept voor Scylla. 2-0 in setstanden.

Ook de derde set konden we weer een genieten van een kleine voorsprong. Deze voorsprong konden we echter vasthouden tot boven de 20. Vanaf 21-21 begon Sovoco de punten te scoren en de service series te maken. We moesten helaas de set weggeven met 21-25 voor Sovoco. En waar het toen had moeten gebeuren moesten we ook in de vierde set de set afstaan aan Sovoco. De gehele set lang konden we geen vat krijgen op de service, liep het allemaal net niet goed genoeg en verloren we ook deze set met 16-25. Dit kwam best wel hard aan, ons enthousiasme zakte en ondanks de vele pogingen van Paul Roosjen om het enthousiasme weer terug te brengen konden we ook op de 5e set geen vat krijgen. We hebben helaas de wedstrijd met 2-3 af moeten geven aan de Soestenaren.

Aankomende zaterdag zijn we vrij en kunnen we even genieten van een "rustig" weekendje. Zaterdag 25 november mogen we weer aan de bak in Elburg. Ervaring leert dat we even wat oordoppen mee moeten nemen in de hal daar, maar om 18:30 mogen we het dan opnemen tegen E.V.V. HS 1.