Afgelopen zaterdag 30 september mochten we aantreden tegen het tweede team van Zwolle. Vorige week hadden we een goede wedstrijd gespeeld tegen Assen, wat resulteerde in een 3-2 overwinning. We reisden nu dus ook vol goede moed af naar het noorden. Met nog maar vier spelers die waren overgebleven uit de selectie van vorig jaar, stond er een redelijk nieuw team tegenover ons. We wisten dus niet echt wat we konden verwachten.

Na een aantal punten spelen in de eerste set, gaf Paul aan dat hij na een aantal dagen ziekte nog niet fit genoeg was om verder te spelen. We moesten dus helaas verder zonder hem. We begonnen matig aan de wedstrijd en lieten de heren uit Zwolle te veel in hun eigen spel komen, waardoor we zelf een beetje achter de feiten aan liepen. Het resultaat was een 26-24 overwinning voor Zwolle. De eerste set was dus niet best. Helaas lukt het ook de tweede set niet om in ons spel te komen, hetgeen resulteerde in een nog dikkere nederlaag, een 25-16 overwinning en een 0-2 achterstand in sets.

We beseften dat we wel degelijk kans hadden tegen dit team, mits we fatsoenlijk gingen volleyballen. Er moest dus iets gebeuren. Johan besloot om wat wijzigingen in door te voeren in de rotaties en vastbesloten om ons eerste verlies van het seizoen nog even uit te stellen, begonnen we aan set 3. Het spel was nog steeds niet geweldig, maar bij vlagen lieten we beter volleybal zien. Het resultaat was een 23-25 overwinning voor ons. In de vierde set wilden we deze lijn doortrekken, maar ook hier ging het wederom met moeite. Na een spannend slot wisten we de set toch naar ons toe te trekken met 27-29.

De 5e set lag het wederom dicht bij elkaar. Op 15-15 wilde Johan Joost in het veld brengen voor de service. Deze wissel werd echter afgekeurd en leverde ons nog een kaart op. Op 15-16 kwam Joost wel het veld in en serveerde hij met een direct punt de wedstrijd uit: 15-17 en een 3-2 overwinning!

Met dik 2 uur speeltijd was iedereen wel gesloopt daarna. Gelukkig bood TJ hulp aan door 5 kilo shoarma te bakken. Ondanks dat Jan man of the match was, was TJ dat dus ook een beetje.