Zaterdag 7 oktober mochten we aantreden tegen Alterno H1. Vooraf was bekend dat dit een degelijk team zou zijn met ervaren spelers en een aantal met eredivisie ervaring. Het strijdplan van onze coach Johan van Zelderen was dan ook met volle druk serveren zodat de spelervedeler van Alterno moeite krijgt om de aanvallers te bedienen.

De eerste set begonnen we stroef en hadden we veel moeite de pass bij onze spelverdeler te brengen. Echter werd dit door een hoge serve druk van onze kant gecompenseerd en dit resulteerde in een setwinst voor ons met 25-19.

De tweede set was de boodschap van Johan met dezelfde druk blijven serveren en de side-out beter verzorgen. Dit lukte aardig alleen boven de 20 was Alterno effectiever en trokken zij de set net naar zich toe met 25-23 en stond het 1-1 in sets.

Voor ons was het zaak de druk op de serve te blijven houden en de side out goed blijven te verzorgen.
Gaande weg de derde set werd merkbaar dat onze serve druk minder werd en de aanvallers van Alterno hierdoor makkelijker tot scoren kwamen. Daarbij kwamen wij wat moeilijker tot scoren op het degelijke blok van Alterno. De derde en vierde set verloren we daarom met 25-20 en 25-19.

Het was een leerzame wedstrijd en belangrijk dat we proberen een constant basis niveau te halen met name tijdens onze side-out. Komende week dus weer hard trainen op side-out en service om tot een goed resultaat te komen tegen SV Dynamo H2. Zij zijn aankomende zaterdag 14 oktober 16.30 uur de tegenstander in het Omnisport te Apeldoorn.