Scylla Heren 1 - Nieuws

Afgelopen zaterdag vond in sporthal De Vlinder het tweede treffen plaats tussen Avior H1 en Scylla H1. Avior stond na 15 competitiewedstrijden op 35 punten, waar Scylla na 14 wedstrijden op 37 punten stond. De vorige ontmoeting tussen beide ploegen leidde tot een 3-1 overwinning voor het Wageningse Scylla. Het zou dus op papier een spannende wedstrijd worden om de 6e positie in de eerste divisie A.

In de voorbespreking, waarin Maurice zichtbaar genoot van een kopje thee, gaf coach Ben Abeling aan om vooral ons eigen spel te blijven spelen en te doen waar we goed in zijn. Met deze opdracht op zak begonnen we vol concentratie aan de wedstrijd.
De beginopstelling bestond uit Maurice, Jeroen, TJ, Paul, Jan, Rick en Michiel. Er werd wat onzeker aan de eerste set begonnen wat leidde tot een kleine voorsprong voor Avior. Bij een stand van 8-6 sloeg het noodlot toe voor Jeroen. Hij rende achter een geketste servicepass aan en deed een moedige poging om deze bal nog te redden. Echter kwam hij daarna tot stilstand tegen de muur, waarbij zijn linkerschouder uit de kom schoot. Gelukkig was de ambulance snel ter plaatse om Jeroen te helpen. Hopelijk herstelt hij snel van deze blessure.

Door dit ongeval lag de wedstrijd 45 minuten stil. Na een nieuwe warming-up werd de wedstrijd hervat. De rol van Jeroen werd overgenomen door de Cubaanse volleyballer Rob. Beide ploegen vertoonden degelijk spel en gingen gelijk op tot een stand van 15-15. Vervolgens liep Avior uit tot een voorsprong van 16-20. Hierna volgde een goede serviceserie van de uit Limburg afkomstige Rick, welke beide ploegen weer op gelijke hoogte bracht. De eerste set ging uiteindelijk naar Scylla met 25-22.

In de tweede set werd met dezelfde opstelling begonnen. Scylla vervolgde het degelijke spel en wanneer de ene aanvaller moeite had met scoren dan wist een andere aanvaller de bal wel naar de grond te krijgen. Hierdoor werd er steeds snel side-out gemaakt en werden lange servicereeksen van Avior voorkomen. De tweede set ging met 25-20 naar Scylla.

In de derde set begon Avior de servicedruk op te voeren. Scylla had moeite met de afwisseling van harde sprongservices en diepe floatservices. Hierdoor vocht Avior zich terug in de wedstrijd. Het lukte Scylla niet om voldoende tot scoren te komen en de set werd verloren met 24-26.

In de vierde set werd Paul gewisseld voor Kevin op de diagonaal. Ondanks dat hij koud in het veld kwam, wist Kevin veelvuldig te scoren. Scylla was vastbesloten om de laatste set binnen te halen en liet een degelijk spel zien. Een lange serviceserie van TJ zorgde voor een flinke voorsprong en mede door de goede blokkering en stabiele pass wisten Rob, Jan en Kevin veel punten te maken. De laatste set werd gewonnen met 25-17.

Dit resulteerde in alweer de 8e 3-1 overwinning van dit seizoen voor Scylla. Hierdoor bezet het de zesde plek in de eerste divisie A met 41 punten. Dit werd achteraf gevierd met Limburgse vlaai van Michiel. Ook was Jeroen gelukkig alweer in de sporthal teruggekeerd.

Aankomende zaterdag wordt de inhaalwedstijd tegen Peelpush H1 gespeeld. Wanneer Scylla hier weet te stunten wordt de aansluiting met de top van de eerste divisie behouden. Support is daarom van harte welkom! De wedstrijd begint om 18:00 in sporthal De Körref in Meijel.