Scylla Heren 1 - Nieuws

In de tweede thuiswedstrijd van 2017 mocht Scylla H1 aantreden tegen AVV Keistad H1.
Deze ploeg stond boven ons op de ranglijst met 9 punten meer. Om aansluiting met de bovenste ploegen van de middenmoot te houden was een goed resultaat belangrijk.

Vooraf werd door trainer/coach Ben Abeling aangegeven dat dit een gelijkwaardige tegenstander is en we met name door serve druk het verschil konden maken.

De wedstrijd werd gestart met Maurice, Kevin, Rick, Paul, Jan, TJ en Michiel.
Vanaf het begin werd er geconcentreerd gestart en werd de passlijn van Keistad onder de druk gezet.

Onze pass werd gaande weg de set wat instabieler en zodoende werd Jeroen ingebracht. Dit resulteerde in meer stabiliteit. Daarbij werd er aanvallend veelvuldig gescoord door met name Rick, Jan en Paul wat resulteerde in een duidelijke 25-14 in ons voordeel.

De tweede set was het doel om het spel van de eerste set vast te houden en wat meer controle in de servicepass te krijgen. Dit laatste bleek gaande weg de set met vlagen te lukken. Keistad kwam beter in zijn spel. De side-out en service ging beter draaien bij de gasten uit Amersfoort.
De set werd echter in het voordeel van de thuisploeg beslist door een sterke service serie van good old TJ Huizing en twee sterk afsluitende sprong services van Paul Roosjen in 25-22.

De derde set was het van belang om de focus te houden en door te gaan zoals de vorige twee sets gespeeld werd. Dit bleek goed te lukken. Met name de inbreng van Roel in het achterveld bracht stabiliteit in de pass. Daarbij opgeteld weer een goede service serie van TJ en sterk aanvallend en blokkerend spel van Rick werd de set met 25-19 gewonnen.

De voor ons altijd lastig te winnen 4e set was dus een feit! Coach Ben Abeling besloot op de diagonaal positie Kevin voor Paul te wisselen. In deze set ging het de gehele set gelijk op en was deze dus erg spannend. Aan het begin van de 4e set werd besloten met een twee-mans pass te starten en dit gaf meer rust.Echter gaf Keistad goed verweer door een goede service druk en sterk aanvallend spel. Helaas werd deze set nipt verloren met 26-28.

Al met al zijn we erg blij en tevreden met de belangrijk vier punten en dus aansluiting bij de top van de middenmoot. Deze week zal er weer hard getraind worden om een goed resultaat te behalen tegen de tegenstander van komende zaterdag; Arvevo. We spelen 16.30 uur in sporthal Kermisland te Arnhem. Support is natuurlijk van harte welkom!