Nieuws

Ik heb er weer zóóóóó ongelooflijk veel zin in !!!!!!!

Vakantie is leuk, maar thuiskomen vind ik dan nog weer veel leuker. En het was me overigens wel een vakantie. Bijna een volle maand weggeweest. Op reis in Tanzania en Zambia. In Zambia op bezoek bij oude vrienden en de projecten die wij met onze stichting Lang Leve het Zambiaanse Kind financieel ondersteunen. (Voor een beetje promotie en ter werving van donateurs: zie www.langlevehetzambiaansekind.nl). Wij hebben enige tijd in Zambia gewoond. Vandaar onze warme gevoelens voor Zambia.

Maar natuurlijk was er geen ruimte in de bagage om een volleybal mee te nemen. Wel de luxe van een volleyballende dochter bij mij, maar geen bal dus. Dat voelt als een lekker taartje achter het glas van de vitrine, waar je wel heel dichtbij kunt komen maar toch net niet bij kunt. Dat doet héél erg verlangen! Op een lodge, waar wij twee nachten verbleven, was er zowaar een volleybalveld. Wel één zonder lijnen en met een doorzakkend laag, rafelig net. Maar toch; een volleybalveld! Hier waren ook andere sportvelden ter beschikking zoals tennis, squash, etc. Op een bordje stond geschreven dat je de sportbenodigdheden bij de receptie kon afhalen. Yes! Snel omkleden en met Maaike naar de receptie om een volleybal op te halen. Wij werden naar een grote kast verwezen waar de sportbenodigdheden lagen. Een kast vol met mooie tennisrackets, tennisballen, voetballen, squashrackets, etc. Maar helaas alleen één lekke, zeer oude volleybal. Een bal die de edele naam “volleybal” allang niet meer waard is en waar je absoluut niet mee kon volleyballen. Tjee, wat een diepe, heftige teleurstelling. Zo dichtbij en toch zo ver weg!

De eerste bestuursvergadering zit er reeds op. De eerste vergadering met Egbert als (beoogd) penningmeester en Linda als (beoogd) secretaris. “Beoogd” omdat de ALV over de daadwerkelijke benoeming gaat. Iedereen vol energie. Inspirerend.

Jan Snel was uitgenodigd om het definitieve projectplan voor “Scylla Beach” toe te lichten. Wat is dat een gedegen stukje werk. En wat zijn wij nu dichtbij een eigen beach-accommodatie. Wat een fantastisch werk van de commissieleden die hieraan hebben gewerkt. Bedankt Jan Snel, Dennis van der Wiel, Jan de Vries en Alex van Hunen (I-sports). Het werk is nog niet af maar het gaat vast lukken. Wat een aanwinst voor Scylla.

Wat was het weer leuk om deze bestuursvergadering te hebben gehad. Dan krijg ik er weer zóóóóóó veel zin in. Na afloop fluitend op de fiets naar huis!

Het komend jaar belooft weer een uitdagend en mooi jaar te worden. Natuurlijk vooral op sportgebied. Ik hoop dat iedereen weer fijn zal volleyballen en bij de 55+-afdeling weer fijn zal sporten. Maar naast onze Scylla Beach zal er ook heel serieus gekeken worden of een fusie tussen Excelsior en Scylla voor beide partijen een meerwaarde kan opleveren. Tot nu toe heeft het er alle schijn van. Bestuurlijk gezien een leuke uitdaging!

Ook hebben wij gesproken over de Algemene Ledenvergadering (ALV). Deze vergadering vraagt altijd veel voorbereidingstijd van de bestuursleden. Vorig jaar hebben wij de vergadering aantrekkelijk gemaakt door de voorzitter van de NeVoBo als spreker uit te nodigen. Dat was een groot succes. Hierdoor kwamen er ook meer leden als in voorgaande jaren. Dit jaar gaan wij de ledenvergadering in een alternatieve vorm presenteren; namelijk in de vorm van een heuse “pubquiz”. Ik hoop dat dit voor veel leden het extra aantrekkelijk maakt om op de vergadering (donderdag 25 oktober) te komen. Maar los van het vermaak, vind ik het erg belangrijk dat leden komen, als ze ook maar even kunnen. Niet omdat ze persé moeten meepraten en beslissen. Mag natuurlijk altijd. Maar dit is het moment om het werk van bestuursleden te eren met applaus. En weet dat bestuursleden veel (vrijwillige) inspanning leveren voor ons leden. Zij maken het sporten voor ons mogelijk. En dit is het moment om deze mensen te bedanken en daarmee te motiveren.

En daarom hoop ik dat de leden (volleyballers en 55+-sporters) in groten getale op komen dagen. En het is ook nog eens reuze gezellig en het duurt niet te lang!

Ik wens iedereen een superseizoen toe. En voor degenen die mijn (bijna)wekelijkse bijdragen regelmatig lezen, weten dat ik hoop dat dit gepaard gaat met heel veel respect naar elkaar toe, met positieve, opbouwende kritiek, veel tolerantie voor andermans fouten, complimentjes en aanmoedigingen. Amen!

De bal gaat weer rollen! Yes!

Hans Konig