Nieuws


Versterking volleybal in de regio

Volleybalclubs Excelsior en Scylla starten samenwerking

 

Volleybalverenigingen Excelsior Volleybal uit Rhenen en Scylla uit Wageningen gaan samenwerken. Komend seizoen gaat Heren 1 van Excelsior binnen de herenlijn van Scylla spelen, onder de naam Scylla- Excelsior in ’t Gastland in Rhenen.  Heren 1 van Excelsior speelt promotieklasse en past daarmee goed binnen de niveaus van de herenteams van Scylla. Door de samen­werking voorkomen de clubs dat het herenteam in Rhenen uiteenvalt. Daarnaast verkennen de verenigingen op welke andere onderwerpen zij samen sterker staan. Daarbij denken zij aan de jeugdopleiding en de versterking van vrijwilligers. Een (gedeeltelijke) fusie is op termijn een optie. Doel van de samenwerking is de volleybalsport in de regio versterken.

 

Herenteams
Excelsior heeft meerdere damesteams en een goed bezette jeugd- en recreatieve afdeling. Alleen bij de heren is er maar één team. Door een aantal onzekerheden kwam het voortbestaan van dit herenteam in gevaar. Om deze reden heeft het bestuur van Excelsior Scylla benaderd om tot een gezamenlijke oplossing te komen. Scylla stond hier welwillend tegenover, want voor deze club biedt de samenwerking een prachtige kans om haar leden weer een breder aanbod te bieden; een team in de promotieklasse, dat wedstrijden speelt op donderdagen in Rhenen. Met deze samenwerking gaan beide verenigingen er dus op vooruit. Een typische 1+1=3!

 

Nevobo positief
Nadat beide besturen een principeakkoord tot verdere verkenning hadden gegeven, hebben zij de Nederlandse Volleybal Bond (Nevobo) benaderd. Deze stelde zich zeer constructief op en dacht mee hoe deze samenwerking te realiseren. Het streven van de clubs om te onderzoeken of de verenigingen op meer vlakken kunnen samenwerken, waardoor het volleybal in de regio sterker wordt, was een belangrijke reden van de Nevobo om medewerking te verlenen aan deze samenwerking in de herenlijn. Zo bekijken Excelsior en Scylla hoe zij hun jeugdopleidingen en vrijwilligerskader gezamenlijk kunnen versterken. Het uiteindelijk resultaat zou dan ook best wel een fusie tussen beide verenigingen kunnen zijn.

 

Leden hebben het laatste woord
Maar ondanks de eerste stevige stap in de samenwerking, een gezamenlijk herenteam, moeten er nog wel veel zaken worden uitgezocht en uitgewerkt. En daarbij hebben de leden natuurlijk het laatste woord, via de Algemene Leden Vergaderingen. Beide besturen zien die vergaderingen met vertrouwen tegemoet.

 

Noot voor de pers:
Voor meer informatie kan u terecht bij:
Hans Konig (voorzitter Scylla) tel: 06 51422961
Marianne Daamen (voorzitter Excelsior) tel: 06 53921819