Nieuws

Wie wil voorzitter worden?

Wil jij voorzitter worden? Grote sufferd! Dan ben je toch echt te laat. Vorig jaar had je de kans, maar je hebt hem laten lopen. Je hebt het spreekwoordelijke kaas van je brood laten eten en je hebt de krenten door een ander (lees mij) uit je pap laten pikken. Eigen schuld!

En of je het nu leuk of niet vindt, het maakt niet veel meer uit. Want nu ben ik het!

En waarom is dat nu zo jammer voor jou?

Dat is eenvoudig uit te leggen. Het is namelijk een prachtfunctie:

 • Je mag je overal tegen aan bemoeien.
 • Tijdens vergadering mag je zeggen: “Houd jij nu je mond eens even!” Overigens helpt dat lang niet altijd, maar je mag het ten minste zeggen.
 • Je ontmoet interessante mensen van andere verenigingen en instanties.
 • Je leert heel veel Scyllaianen kennen. En die zijn eigenlijk altijd de moeite waard.
 • Je ziet en ervaart hoe de organisatie van Scylla functioneert. Hoeveel mensen allerlei werkzaamheden verrichten. Vaak ongevraagd. Mooi om te beleven en te zien.
 • Je wordt uitgenodigd om als “spook” verkleed op het jeugdkamp mee te draaien.
 • Je krijgt “aanzien” binnen je team, al moet ik de heren van H4 daar wel regelmatig aan herinneren. En dan nog? Wellicht is dit toch nog wel een puntje ter verbetering!
 • Je helpt mee om Scylla te laten voortgaan. Dat is heel bevredigend.
 • Je komt zo af en toe in de krant.
 • Je kan ongegeneerd en zonder censuur stukjes via de weekbrief, Facebook en website aan de Scyllaianen opdringen. Protesten negeer je gewoon!
 • Je mag de kampioenschaal aan D2 uitreiken.
 • En het schijnt dat Scyllaianen bekonkelen om een rode loper te bestellen om deze bij binnenkomst van de voorzitter in Vlinder uit te gaan rollen. Ik verkneukel mij alleen bij de gedachte al. Of was dit slechts een droom? Enfin.

Maar zoals eerder gezegd. Je bent te laat.

Maar nu heb ik ook goed nieuws voor je. Regelmatig komen er functies vrij in het bestuur, in commissies of in tijdelijke projectgroepen. En om eerlijk te zijn, die zijn vaak nog leuker dan de voorzittersfunctie. Dus als je nu wel de mogelijkheid krijgt, wacht dan nu niet zo lang. Wacht niet tot je gevraagd wordt, maar kom proactief in beweging, voordat een ander er weer mee aan de haal gaat. Uiteindelijk moeten wij met zijn allen onze vereniging in de vaart der volkeren vooruitduwen. Ieder zijn deel. Gewoon af en toe eens wisselen en altijd met het principe dat de sterkste schouders de grootste lasten dragen. En sterke schouders in deze, heeft iemand die voor een tijd(je) de zin en tijd heeft. Het is altijd dankbaar en nuttig werk!

En als je persé toch voorzitter wilt worden, koop dan een grote, stevige zaag en begin aan mijn stoelpoten te zagen.

Want ik kan je verklappen dat alles altijd “tijdelijk” is. Ook deze mooie functie komt ooit weer vrij. Maar voorlopig nog niet. En vele van mijn illustere voorgangers hebben een hele lange zittingsperiode gehad. Dat stemt dus niet hoopgevend voor je. Maar wie weet is mijn houdbaarheidstermijn wel minder lang. Houd hoop!

Hans Konig