Nieuws

Vragen aan de wedstrijdsecretaris Wilma Weijman

Het leek mij een goed idee om eens een paar vragen aan Wilma te stellen. Jammer genoeg houdt zij op als wedstrijdsecretaris. Maar natuurlijk mag dat na 4 jaar en zelfs had eerder ook gemogen, zoals elke vrijwilliger. Maar wat ontzettend fijn dat Wilma dit voor Scylla heeft willen doen. BEDANKT en nog eens BEDANKT! En lees hieronder de vragen en vooral de antwoorden van een zeer betrokken Scylla lid.

 • H: Hoe lang ben jij de wedstrijdsecretaris geweest van Scylla?
  W: In mei dit jaar is het vier jaar geleden dat ik gestart ben als wedstrijdsecretaris voor Scylla.

 

 • H: Hoe kwam je erbij om je je voor deze belangrijke functie op te geven?
  W: Op dat moment speelde mijn dochter Lisa al sinds de CMV bij Scylla en vond ik het leuk om wat meer bij het reilen en zeilen van de wedstrijdindeling etc. betrokken te zijn. Ook houd ik veel van organiseren en zodoende was deze ‘job’ mij op het lijf geschreven. Bovendien zal het bij iedereen bekend zijn dat een vereniging draait op vrijwilligers. Hoe meer vrijwilligers er zijn des te minder taken ieder hoeft te doen. Daarnaast vind ik dat ouders van (jeugd)leden sowieso eens een taak op zich moeten nemen. De senioren zullen daarin hun eigen verantwoordelijkheid moeten nemen. Sinds twee jaar speelt Lisa niet meer bij Scylla en daarom vind ik het tijd worden dat iemand anders mijn functie overneemt.

 

 • H: Was het moeilijk om je in het begin in te werken? Van wie nam jij het over?
  W: Eerlijk gezegd zag ik er best tegenop, mijn voorgangster, Annemie Vertommen, verrichtte deze taak al heel erg lang en deed daarnaast nog veel andere dingen voor de club; voor mijn gevoel wist zij gewoon alles. Maar uiteindelijk viel het reuze mee, iedereen, ook bij de NeVoBo was altijd bereid om te helpen of zaken toe te lichten mocht er iets onduidelijk zijn. Inmiddels is er steeds meer geautomatiseerd en wordt alles steeds gemakkelijker en eigenlijk spreekt alles wel voor zich.

 

 • H: Kun je in het heel kort aangeven wat de functie inhoudt?

  Wilma:
 1. Opgave van de teams met indeling van de velden en wedstrijdtijden aan de NeVoBo
 2. Nadat indeling bekend is deze communiceren aan trainers, coaches, aanvoerders etc.
 3. Eventuele wijzigingen in data/tijden overleggen met tegenstander c.q. NeVoBo (gaat eenvoudig via de NeVoBo site)
 4. Teamopgave indienen aan het begin van het seizoen voor jeugd en senioren. Eventueel aanpassen voor de start van de tweede helft van de competitie voor de junioren
 5. Aan het begin van het seizoen de indeling van de tellers maken per thuiswedstrijd, de scheidsrechters worden door Ans (scheidsrechter coördinator) ingedeeld. Beiden kijken we het schema dan nog eens compleet na. Ditzelfde dan nog een keer voor de start van het 2e deel van het seizoen in januari.
 6. Bovengenoemde indeling communiceren aan coaches, trainers, aanvoerders
 7. Via de dropbox van de Stichting de velden voor trainingen en wedstrijden reserveren
 8. Indien teams meedoen aan bijv. beker- en classificatiewedstrijden de teams opgeven.
 9. Het wedstrijdschema voor de weekbrief maken

 

 • H: Wat vind je het leukst aan deze functie?
  W: Het leukste is dat je veel mensen leert kennen en dat je eens achter de schermen kunt kijken om te constateren wat er allemaal voor nodig is om wedstrijden te kunnen spelen.

 

 • H: Wat vind je minder leuk aan de functie?
  W: Hmmm, lastig te zeggen. Het is niet altijd mogelijk aan alle wensen van teams, spelers, en/of trainers etc. te voldoen, ondanks dat we daar ons uiterste best voor doen. En dat is jammer.

 

 • H: Hoeveel tijd ben je kwijt en hoe is dat over het seizoen verdeeld?
  W: De tijd houd ik echt niet bij. Het kost veel tijd aan het begin van het seizoen door de teamopgave, de eventuele wijzigingen doorgeven en het tel/fluitschema maken. Datzelfde dan nog een keer in januari voor de rest van het seizoen. Tegen het einde van het seizoen volgt dan weer de opgave voor het nieuwe seizoen (vanaf september). Tussendoor zijn het voor het merendeel de wijzigingen van een specifieke wedstrijd en dat is echt niet tijdrovend.

 

 • H: Wil je nog iets kwijt voor je opvolger of voor Scylla?
  W: Jazeker! Ik heb deze taak altijd met veel plezier vervuld, mede door de prettige samenwerking met Jeroen Kühn die altijd de zaalwacht in de houten zaal voor zijn rekening neemt! Geweldig. Els Verstappen de vaste teller bij Dames 1 en Jan Bakker de altijd aanwezige scheidsrechter bij H5. Dit alles maakt het nog leuker om ervoor te zorgen dat alles op rolletjes verloopt. Verder natuurlijk het overleg met de TC en de contacten met de trainers, met de één wat meer dan met de ander, maar altijd prettig. De contacten met de NeVoBo zijn zonder meer goed te noemen. Als je van organiseren, regelen houdt en ook nog wat meer wilt begrijpen hoe wedstrijden nu eigenlijk georganiseerd worden en wat er allemaal bij komt kijken, moet je echt deze taak eens een periode vervullen. Het is echt leuk!

Wilma Weijman & Hans Konig