Nieuws

“De kracht van Scylla”

Ik denk niet dat ik ooit klaverjassen leuk ga vinden. Kaarten is niet mijn ding. Als ik mee zou spelen zou mijn klaverjas partner aan de overkant ook vast niet gelukkig worden. Maar toch vind ik het spel nu wél leuk. Vrijdag de 13de (goede reden om niet zelf mee te doen) was er wederom een klaverjasavond georganiseerd. Dat is toch wel heel gaaf voor Scylla. Dat vind ik mooi! Dat vind ik weer één van de uitingen van “de kracht van Scylla”. Dus bedankt Jan, Wim, Marcel en Rob. Misschien dat ik komend jaar toch eens ga trainen om dan de klaverjassers ineens te verassen met flitsend kaartspel!

Maar de afgelopen week zijn er nog zoveel meer voorbeelden geweest die “de kracht van Scylla” aantonen. Ik zal er paar noemen.

Laten wij beginnen bij de aanstaande strengere wet omtrent de vastlegging van de persoonsregistratie (AVP). Ik kreeg een “wake-up” mail van Elly (ledenadministratie) die mij deed beseffen dat deze wet zeker consequenties voor Scylla zou hebben. Ik moet bekennen dat ik daar nog geen seconde bij had stilgestaan. Maar gelukkig was de maandelijkse bestuursvergadering vlak na deze mail gepland. Dus het kon mooi op de agenda. Tijdens de vergadering bleek, tot mijn verrassing dat Mary en André al naar een voorlichtingsavond waren geweest. Tijdens de vergadering kon André dan ook haarfijn uitleggen, waar wij als Scylla aan moeten denken. En dat is best veel. Tijdens de vergadering kon dan al snel een plan van aanpak worden geformuleerd. Met zijn allen! Tijdens de vergadering werd nagedacht wie wij te hulp zouden kunnen vragen met kennis van zaken binnen ons ledenbestand en wie er aan wat zou kunnen werken. André heeft het verzoek vervolgens uitgezet. Vrijwel direct gevolgd door de toezegging van de medewerking van degenen met kennis van deze materie. Bedankt Peter, Mary, Elly, Jeroen en Bjorn. Scylla wordt wederom enorm geholpen door haar leden. “De kracht van Scylla”.

Via de contacten van Dennis werd Scylla, in de personen van Dennis en de voorzitter (moi), gevraagd mee te denken met de problematiek waar de eredivisievereniging Prins zich in bevond. Ik vind ook hier weer “de kracht van Scylla” terug in het feit dat wij als Scylla gevraagd werden om mee te denken met deze lastige problematiek. Wij worden als volleybalvereniging goed gezien en op waarde ingeschat.

Dit gesprek vond plaats op zaterdag in de Vlinder. Een zeer rustige zaterdag. Slechts één team van Scylla moest spelen en geen enkel Invicta team. De wedstrijd werd gefloten door Frank en geteld door Jurre. De bar werd bezet door Joyce bijgestaan door Rachelle. En al deze mensen hebben dezelfde achternaam. Dat vind ik clubliefde. Dat raakt mij. “De kracht van Scylla”.

Afgelopen dinsdag gingen Michiel en ik met een brief langs de trainingen van D3 en H3, waarin onze vacatures vermeld staan. De andere teams krijgen bezoek van andere koppeltjes uit het bestuur. Wij hopen natuurlijk dat deze vacatures worden ingevuld. Eigenlijk is dat wel heel belangrijk! Wat ik dan mooi vind, is dat wij tijdens dit rondje langs de velden de bevestiging kregen dat wij een nieuwe penningmeester hebben gevonden. En wat voor één. Mijn droomkandidaat: Egbert. En ongelooflijk super is dat de scheidend penningmeester Jolanda zich direct weer verdienstelijk gaat maken als contactpersoon bij de A-jeugd én algemeen coördinator jeugd. Dat is toch met recht “de kracht van Scylla”? Ik houd niet zo van bedelen en vragen of leden wat willen doen voor de club, ook al vraag je het niet voor jezelf, maar toch. Dan geeft het wel een heel fijn gevoel als je wordt bedankt voor je inspanning voor de club, ondanks dat Michiel en ik de trainingen verstoorden met deze vraag en het uitdelen van brief met de genoemde vacatures. Dat voelt goed.

Over vacatures gesproken. Er zijn zo af en toe ook vacatures binnen de stichting VierVlakVlinder. Het is belangrijk dat Scylla ook in dat bestuur goed is vertegenwoordigd is. Voor ons zitten nu Kathinka en Jan in het bestuur. Kathinka gaat er nu, na enkele jaren, mee stoppen. Namens heel Scylla wil ik haar dan ook bij deze heel erg bedanken voor haar goede werk. En nu is er al iemand binnen Scylla die er serieus over nadenkt om deze functie te gaan vervullen. Los van het antwoord (ik hoop natuurlijk op JA) is dat toch al een mooi gegeven. “De kracht van Scylla”.

Nog eentje dan. Dinsdagavond kwam ik dus in de Vlinder. En op die avond werd er hard gewerkt door Wim en Frank aan de grote Scylla-kast. De finisching touch. “De kracht van Scylla”.

En juist deze vele positieve gebeurtenissen binnen Scylla nemen mijn zorgen over de nodige invulling van de (TC) vacatures en de wedstrijdsecretaris weg. Het zal wel goed komen. “De kracht van Scylla”.

Hans Konig