Nieuws

Je maakt wat mee!

Enkele weken geleden kwam er per mail een uitnodiging binnen waarin werd gevraagd of er Scyllianen wilden deelnemen aan de “Inspiratiesessie” op dinsdagavond, georganiseerd door sportservice Ede/Wageningen en Rhenen.

Kijk het “verleidelijke uitnodigingsfilmpje”.

https://www.youtube.com/watch?v=we4PhsR9mRo

Nu komen er regelmatig uitnodigingen binnen voor het bijwonen van diverse avondsessies op allerhande gebied. Soms ga ik er wel op in, maar zeker niet altijd. Bij grote voorkeur niet op de avonden dat ik zelf volleybal. Ik ben tenslotte bestuurslid geworden om te kunnen volleyballen en niet andersom. Bovendien willen ze mij thuis ook weleens zien. Dus meestal blijft het mailtje wel bewaard maar zakt het weg.

Deze uitnodiging voor deze “inspiratiesessie”onderging in eerste instantie hetzelfde lot. Maar nu ging het toch een beetje anders. Jan Snel en ik (met hulp van Dennis van der Wiel en Jan de Vries, beide met ervaring op het gebied van beachvolleybal) zijn bezig om te onderzoeken of wij met een aantal partners, w.o. zwembad “De Vrije Slag” en sportservice Ede-Wageningen, tot aanleg van 3 beachvelden op het zwembadterrein kunnen komen. Overigens, als dat toch eens mocht lukken zou dat zó gaaf zijn! Maar daarover horen jullie later zeker meer!

Maar hier hoort het nodige afstemmingsoverleg bij. Tijdens één van de besprekingen hierover, sprak Berry van sportservice Ede-Wageningen mij aan. Hij maakte op positieve wijze een beetje (mis) gebruik van deze gelegenheid om mij nogmaals te wijzen op het feit dat van Scylla alleen Eduard van Scylla 55+ zich had ingeschreven als deelnemer, en dat natuurlijk met een enigszins verongelijkte en vragende blik. Hij vervolgde met een promotionele peptalk over deze geplande inspiratiesessie. “Nee” zeggen was niet meer gepast. (Dat heeft hij vast op zijn opleiding geleerd!)

Thuisgekomen heb ik het weggezakte mailtje en het hierboven gemelde promo-filmpje nogmaals bekeken.  En om je eerlijk te zeggen, zag ik er toen nog meer tegenop. Dit soort sessies heb ik in mijn opleiding en in al mijn werkzaamheden al zo vaak meegemaakt, dat ze een beetje tegen zijn gaan staan. Maar nu had ik het inmiddels beloofd. Ik stuurde de mail door na mijn medebestuurders en vrijwel direct kwam er antwoord van Joyce en André dat ook zij graag mee wilden. Dat inspireert pas echt! Toen kreeg ik er zo waar ook zin. Enthousiasme werkt nu eenmaal aanstekelijk.

Er waren 3 sessies gepland. Eduard was al ingedeeld. Joyce ging naar “welkom op de club”. André ging naar “Creatief denken: vrijwilligers” en ik zelf ging naar “creatief denken: sponsoring”.

Na een soort van creatief kennismakingsspel zonderden de 3 groepen zich af. Toen de sessies ten einde waren, kwamen de deelnemers bijeen voor een afsluitingsdrankje en hapje. De sfeer was vervolgens gezellig en uitgelaten. Joyce en André waren enthousiast over hun belevenissen. Ik zelf was ook heel enthousiast over mijn sessie. In mijn geval was het een avond brainstormen over sponsor vraagstukken met medebestuursleden van andere sportverenigingen. Hoe vrijwilligers voor de Sponsorcommissie te krijgen? Welk aanbod kun je doen? Wat gaat nu goed in de vereniging? Wat zijn nu eigenlijk potentiële sponsors voor je vereniging? Zo’n avond brainstormen over sponsoring (in mijn geval) geeft zoveel energie. Dan zou ik mij direct willen aanmelden voor de sponsorcommissie binnen Scylla. Dan krijg ik zoveel ideeën. Dan wil ik daar vervolgens zo graag mee aan de slag. Dat is, volgens mij, echt leuk om te doen.

Maar ja, ik vervul al een functie bij Scylla. Overigens ook een leuke! Maar anders had ik mij nu per direct aangemeld. Wat een leuke job kan dat zijn! En ook nog eens heel nuttig voor Scylla.

De volgende link verwijst naar een YouTube filmpje van deze avond zelf. De kijkers kunnen dan André in actie zien.

https://www.youtube.com/watch?v=_5yWsTofoEQ

En zoals zo vaak, na afloop, kan ik oprecht zeggen; “Wat ben ik blij dat ik mij toch heb laten overhalen en toch ben gegaan!”, “Wat heb ik weer een leuke mensen ontmoet!”, “Wat heb ik veel creatieve ideeën opgedaan en wat heb ik een zin om er mee aan de slag te gaan”.

En als ik geen voorzitter zou zijn, dan wist ik het wel!

Hans Konig