Nieuws

Zin in wat leuks in de zomer? Let op de NeVOBO meldt het volgende:

In 2015 heeft er een fantastisch WK beachvolleybaltoernooi plaatsvonden waarbij de vrijwilligers een grote bijdrage hebben geleverd en ook mooie momenten hebben beleefd! Ook dit jaar staan er weer grote evenementen op de agenda en zijn er natuurlijk weer vrijwilligers nodig om alles op rolletjes te laten verlopen.

Dit jaar organiseert Nevobo in samenwerking met TIG Sports drie evenementen die allemaal in dezelfde week plaatsvinden. Het gaat hier om het EK Beachvolleybal voor mannen en vrouwen, het EK Volleybal voor jongens onder de 20 en het WK Zitvolleybal voor mannen en vrouwen.

EK Beachvolleybal

Van 15 tot en met 22 juli is het EK Beachvolleybal voor mannen en vrouwen. De beste 64 beachvolleybalteams van Europa spelen dan acht dagen lang wedstrijden in Apeldoorn, Den Haag, Rotterdam en Utrecht.

In de ‘volleybalhoofdstad’ Apeldoorn vindt op zondag 15 juli op het Marktplein de officiële opening plaats, met aansluitend de eerste wedstrijd. Door zowel de mannen als de vrouwen wordt er tot met de kwartfinales in Rotterdam gespeeld. Dit gebeurt op het beroemde passagiersschip ss Rotterdam. De wedstrijden in Utrecht vinden op de Neude plaats. Midden op de Neude komt een stadion te staan waar zowel de mannen als de vrouwen poulewedstrijden, wedstrijden uit de tussenronde, achtste finales en kwartfinales zullen spelen. In Den Haag op Sportcampus Zuiderpark wordt een deel van de poulefase gespeeld en ook de halve finale en finales vinden hier plaats.

EK Volleybal voor jongens onder de 20

Het EK Volleybal voor jongens onder de 20 wordt van 14 tot en met 22 juli in België en Nederland gespeeld. De poulewedstrijden vinden plaats in Antwerpen en Ede. In Antwerpen worden twee poules gespeeld en de Belgische jongens spelen de poulefase in eigen land. Nederland is als organiserend land automatisch gekwalificeerd voor het EK en speelt de poulewedstrijden in Ede. In Ede worden de wedstrijden gespeeld in de Kenniscampus. Dit EK is het eerste internationale toernooi in de nieuwe hal. De halve finales, de kleine finale en de finale worden gespeeld op Sportcampus Zuiderpark in Den Haag.

WK Zitvolleybal

Het WK Zitvolleybal voor mannen en vrouwen vindt ook plaats van 15 tot met 22 juli. Het wordt dit jaar voor de vierde keer door Nederland georganiseerd, maar dit jaar gaat het door een vernieuwde aanpak en krijgt het een geheel nieuwe dimensie. De eerste primeur van het WK Zitvolleybal is dat het dit jaar in verschillende speelsteden plaatsvindt. De tweede primeur is dat de wedstrijden op een nogal bijzondere locatie gespeeld zullen worden, namelijk in een theater. De theaters worden speciaal voor het WK omgebouwd tot voorwaardige topsportlocaties. De poulewedstrijden van de mannen worden in de Maaspoort in Venlo en in het Parktheater in Eindhoven gespeeld. De kwartfinales van de mannen worden gespeeld op Sportcampus Zuiderpark in Den Haag. De poulewedstrijden van de vrouwen worden gespeeld in het Musis Theater in Arnhem. Voor de knock out-fase zullen de vrouwen doorreizen naar het Nieuwe Luxor in Rotterdam.

Word jij vrijwilliger?
Lijkt het jou leuk om het EK Volleybal voor jongens onder de 20 in Ede van dichtbij mee te maken? 
Meldt je bij ons en je krijgt de link om je aan te melden.

André en Joyce