Nieuws

De 153ste dag van dit jaar gaat HET gebeuren!

Ik zal jullie tijd besparen! Stop maar met rekenen! Dan is 2 juni. En 2 juni is door de historie heen een heel bijzondere dag gebleken.

Vele beroemde sportmensen zijn deze dag jarig! Ik noem: Nikolai Davydenko de tennisser, Anja Smolders de atlete, Jan Lammers de autocoureur en Johnny Weismuller de zwemmer en hij is natuurlijk ook nog eens dé Tarzan op het witte doek. Johnny zou overigens 114 jaar oud zijn geworden. Maar ook Scyllaianen zijn jarig. Dat zijn Louise en Gerrit. Beide zijn sporters bij onze 55+ afdeling. Het kan bijna geen toeval zijn. Wat een rijtje topsporters!

2 Juni 1973 werd het Van Gogh museum in Amsterdam geopend door koningin Juliana.

2 Juni 1793 grijpen de Jakobijnen de macht in Frankrijk en zetten de Girondijnen af. Begin van het schrikbewind.

2 Juni 575 wordt Benedictus eerste Paus

2 Juni 1970 wint Ajax de Europacup I door Panathinaikos in Londen met 2-0 te verslaan.

2 Juni 1991 scherpt de Finse speerwerper Seppo Räty in Punkalaidun zijn wereldrecord aan tot 96,96 meter, bijna vijf meter meer dan de afstand die hij op 6 mei 1991 in de Japanse stad Shizuoka wist te overbruggen.

2 Juni 2016 wint Kiki Bertens in de kwartfinales van Roland Garros.

Wat een historische dag is 2 juni toch altijd weer.

En jawel. 2 Juni 2018 gaat weer historie opleveren. Dan gaat Scylla groot feest vieren met allerlei activiteiten gedurende de dag voor jong en oud met een mooi feest als afsluiting.  En dat belooft een knaldag te worden in de Vlinder. Een dag die niet snel zal worden vergeten! Komt dan allen! Van vroeg tot laat! SAVE THE DATE!

Want dan viert Scylla haar 15 jarig bestaan. Scylla is geboren op 16 mei 2003.

En 16 mei is weer de geboortedag van de Wu Peng de Chinese Zwemmer en onze eigen Charlotte. Hoera! Ook dat is dus een topdag!

Hans Konig