Nieuws

Scylla Top 15

Zo aan het eind van het jaar word je ermee doodgeknuffeld. De vele toplijstjes, met als hoogtepunt toch wel de originele top 2000. Maar er is toch nog een belangrijkere poplijst. Dat is namelijk onze eigen Scylla Top 15. Vijftien refereert natuurlijk aan het aantal jaren wat Scylla in 2018 bestaat. De meeste nummers zijn gekozen vanwege hun zeer toepasselijke titel. Voor de liefhebber zit er een Link bij naar een clip van het betreffende nummer.

Daar komt ie dan!

15) Tina Turner: Simply the best!

Gekozen natuurlijk vanwege de titel die zo van toepassing is op Scylla!

14) Guus Meeuwis: Proosten

Proosten na afloop van een gewonnen wedstrijd en overigens ook na een verloren wedstrijd en zelfs gewoon na de training is wat Scyllaianen in overvloede doen. En dan nu "proosten"op het nieuwe jaar en op ons 15-jarig bestaan. Zeer toepasselijke dus.

13) Crosby, Stills, Nash & Young: Our house

In dit lied wordt onze clubhuis/kantine in de Vlinder bezongen. Gezellig gemaakt door ons klusteam H5 en de vele vrijwilligers die steeds weer de bar bemensen.

12) André Hazes: De hoogte tijd

Altijd lastig om de Vlinder te verlaten maar altijd komt er weer een "hoogste tijd".

11) Herman Brood: Saturday night

Zaterdagavond op thuisspeeldagen. "What more can I say?"

10) David Bowie: Heroes

Het schijnt dat David Bowie dit lied heeft geschreven na een wedstrijd van Scylla gezien te hebben.

9) Axwell & ingrosso: Sun is shining

Dit lied draaiden ze voor, tijdens en na de wedstrijden die het Nederlands damesvolleybalteam speelde tijdens het EK in Nederland. Een associatie met topvolleybal dus! Twee wedstrijden hebben mijn dochter Maaike en ik bijgewoond. Telkens als dit lied op de radio komt, wisselen wij een teken van herkenning en herinnering aan elkaar uit. Mooie belevenis.

8) Boudewijn de Groot: Eeuwige Jeugd

Wie volleybalt of 55+-sport, behoudt zijn eeuwige jeugdigheid. Een goede stimulans om er mee door te gaan. Kijk voor de gein eens naar de geboortedata van diverse 55+ sporters bij Scylla. Zo indrukwekkend!

7) Marco Borsato: Afscheid nemen bestaat niet

Veel Scyllaianen zijn al sinds hun prille jeugd verbonden aan Scylla. Voor hen is het eenvoudig niet denkbaar ooit afscheid te moeten nemen. Het is gewoon een stukje van hun leven. Mooi.

6) Tom Odell: Grow old with me

In het verlengde van het vorige nummer komt dit nummer op 6.

5) Madonna: True blue

Het schijnt dat Madonna zo geïmponeerd is door onze speelkleur "blauw" dat het haar heeft geïnspireerd tot het schrijven van dit nummer. En dat verdient ons mooie "blauw"dan ook!

4) Gedeelde vierde plaats. The Beatles: Don’t let me down én Help

The Beatles hebben een ode gebracht aan het nobele teamspel wat volleybal is. Je moet het met elkaar doen. Je kan een medespeler niet aan zijn lot overlaten. Je moet elkaar helpen. Daarom staat "help" van diezelfde Beatles ook op 4.

3) Jane Birkin et Serge Gainsbourg: Je T'aime, Moi Non Plus

Wellicht een beetje ondeugend. Maar om de liefde te beschrijven tussen Scyllaianen en hun vereniging Scylla is alleen het meest intensieve liefdeslied ooit, goed genoeg om deze liefde te symboliseren. Maar deze song staat natuurlijk ook symbool voor de vele liefdes die er in de loop van de jaren tussen Scyllaianen onderling zijn gevormd; de zogenaamde Scyllavolleybalkoppeltjes!

2) Queen: We Are The Champions

Deze titel spreekt voor zich. Zo van toepassing!

1) Abba: Happy new year

Ik wens alle Scyllaianen een heel gelukkig, gezond en sportief lustrumjaar 2018 toe!

Hans Konig