Nieuws

Drie leden van 55+ zijn Scylla sportman van 2017. Lees!

Het einde van het jaar is weer daar! Dinsdag werden de sporters van 2017 weer verkozen. Dat doen wij bij Scylla natuurlijk ook!

Alleen wij doen het anders. Gewoon zonder inspraak! Geen democratische procedure! Bij Scylla bepaalt de voorzitter namelijk alles! Dus volledig alleen. Hij wint zelfs geen advies in. Eigenlijk als een soort potentaat dus!

Bovendien heeft uw voorzitter ook nog eens weinig verstand van volleybal en sport in zijn algemeen. Maar u moet het er mee doen!

Wie is de Scylla sportvrouw van 2017?  Uw voorzitter heeft serieus naar gegadigden uitgekeken. Zo zag ik bij D2 enorme hardhitters dwars door het blok heen slaan. Maar het waren er wel 3 of 4. Maar zonder goede set up geen knal. Dus de spelverdelers zijn ook weer kanshebbers. Overigens was de pass vaak ook goed. Lastig! Dames 6 heb ik ook uitgebreid geanalyseerd. Daar lopen ook wel wat kandidaten rond. Dat is dan niet zo zeer omdat ze heel hard slaan. Maar deze dames hebben allemaal weer een geweldige instelling om het spel met plezier te beleven. Dus daarmee ook gelijk  kandidaat voor Scylla sportteam van 2017. Ook heb ik de recreanten geanalyseerd. En ook daar zijn een paar serieuze kandidaten voor deze prestigieuze onderscheiding. Bijvoorbeeld een recreantendame die op haar 70ste  nog altijd zeer verdienstelijk mee kan komen. Overigens, als het om leeftijden gaat verklap ik de naam natuurlijk niet. Daar wordt je namelijk niet populair van. Ondanks mijn beperkte gezichtsveld moet ik keuzes maken. Mea culpa aan de rest van de Scylla meiden en dames.

Ik kies: Femkje (D2) als Scylla sportvrouw van 2017 vanwege haar “knallen” dwars door het blok en dat terwijl zij in 2017 ook nog eens moeder is geworden van een toekomstig Scyllaiaantje.

Scylla sportman van 2017. Ook hier weer vele gegadigden. Alleen in mijn eigen team lopen er al 8 kanshebbers rond. De één vanwege zijn inzicht, de ander vanwege zijn positieve houding, anderen vanwege hun slagkracht, fanatisme, stabiele pass, mooie set up, etc. Maar ook als team van het jaar maakt H4 grote kans vanwege het behaalde kampioenschap. En wat dan te denken van de heren spelend bij H1 en H2. Voor mijn gevoel komen die van een andere planeet. Ook bij dynamic tennis zag ik een buurtgenoot van mij met veel inzicht het spelletje spelen. Indrukwekkend. Tijdens mijn stage bij 55+ kwam ik een oude bekende volleyballer tegen (Kees) die nu met zijn vrouw bij 55+ sport. En hoe! En natuurlijk lopen er heel veel heren volleyballers rond bij de diverse teams voor wie ik heel veel bewondering heb, vanwege heel verschillende kwaliteiten, soms volleybal gerelateerd maar nog vaker ook als persoon.

Mijn gekozen Scylla sportman van 2017 komt echter uit de 55+ afdeling. Het zijn er eigenlijk 3 tegelijkertijd. Drie nieuwe leden nog wel! Waarom? Alle drie zijn geboren in de jaren ‘30 (1933, 1936 en 1938). Daar heb ik zo’n ongelooflijke bewondering voor. Als je je op die leeftijd nog aansluit bij een sportvereniging. TOP! TOP! En nog eens TOP! Overigens zijn er zelfs 55+-leden die in de jaren ‘20 zijn geboren. Petje af! Maar hier dus geen namen vanwege de leeftijdgevoeligheidskwestie. Maar een dik verdiende titel als Scylla sportman van 2017 voor alle drie.

Sportcoach/trainer van het jaar 2017. Binnen deze categorie is mijn zicht het meest beperkt. Ooit heb ik na afloop van de training met de trainer /coach van H1 gesproken. Zijn naam is Johan van Zelderen. Ik wist niet wat ik hoorde. Wat komt er veel bij kijken. Analyses van de tegenstanders en daarop speciaal aangepaste trainingen en wedstrijdtactiek. Heel fraai! Janine die samen met Henk de organisatie op zich neemt en zo af en toe nieuwe beginnende leden met veel geduld de basistechnieken bijspijkeren, zijn zeker kandidaat voor deze fraaie titel. Ook de trainers van 55+ heb ik van nabij meegemaakt: Jeroen en Eduard. Dat zijn echte professionals. Maar mijn keuze valt op Bart. Bart is de trainer van H4. Goed inzicht en goede oefeningen. Bovendien heeft hij het vermogen om H4 boven zichzelf te laten uitstijgen. En eerlijk is eerlijk! Deze keus is natuurlijk ook een klein beetje uit eigen belang! Goede maatjes zijn met je trainer helpt je in je volleybalcarrière immers vooruit! Scylla sportcoach/trainer is dus Bart de Graaff.

Tot slot Scylla sportploeg van het jaar. Ook hier weer vele gegadigden. Reeds genoemd D6, H4 en natuurlijk de jeugdteams die recentelijk kampioen zijn geworden. Ook de recreanten als team; hecht, gezellig en sportief zijn kandidaat. Maar ik kies een beetje dwars.

Scylla sportteam van het jaar zijn geworden: André en Joyce. Zij zijn het Vrijwilligerscoördinatorenteam. Of dat sport is? Jazeker, topsport!

Als je nu vindt dat je ontrecht niet verkozen bent in deze verkiezing dan hoef je je dat niet aan te trekken. Uw voorzitter heeft er namelijk toch geen verstand van. Jij had het waarschijnlijk meer verdiend.

En nu de prijzen: Alle uitverkorenen zijn uitgenodigd om op het grote Lustrumspektakel van 2 juni te komen. En alle genomineerden en alle net niet genomineerden natuurlijk ook. En daarmee dus alle Scyllaianen!

Hans Konig