Nieuws

Externe contacten

Spannende titel. Wees gerust. Het is tamelijk onschuldig.

De afgelopen weken was het redelijk druk met externe contacten. Zo was er een algemeen overleg (Michiel Luttikhuis, Jan Snel en ik) met het bestuur van de Sportraad. Interessant omdat bij de Sportraad heel veel Wageningse sportverenigingen zijn aangesloten. Zij werpen zich op als de belangenbehartiger van de aangesloten verenigingen richting gemeente. Het kan dus geen kwaad om hier een goede ingang te hebben. En waar ik twee weken voor het gesprek nog resoluut “nee” van de gemeente kreeg te horen op een verkennende vraag over eventueel extra te huren zaalruimte, ging de deur nu wel direct open. De voorzitter van de Sportraad had de wethouder Sport gemaild om kenbaar te maken dat Scylla niet zomaar een vereniging is. En zo is het overigens ook! Netwerken en lobbyen helpt! Dus de week daarop zaten Jan Snel (Ja, hij weer!) en ik aan tafel bij een zeer aardige en meedenkende gemeentemedewerker. Ook had de Sportraad ons gekoppeld aan het bestuur van KV Wageningen om daar de mogelijke verbindingen mee te verkennen. Na een gesprek bleek ook hier potentieel leuke mogelijkheden te zijn die te maken hebben met de komst van het nieuwe sportcomplex aan de Marijkeweg. Zo worden op dit terrein ook beachvelden aangelegd, die nu ook geschikt gemaakt worden voor volleybal. Dus wellicht kan dat voor ons nog eens heel leuk worden.

Maandagavond zijn André Reelick en ik bij een voorlichtingsavond geweest, georganiseerd door de NeVoBo. Zij hadden de Edese en de Wageningse volleybalverenigingen uitgenodigd. Vanaf 13 juli t/m 22 juli 2018 vinden diverse grote volleybalevenementen tegelijkertijd plaats in Nederland: EK Beachvolleybal, WK zitvolleybal en het EK jongens onder 20. Voor het EK jongens wordt Ede speelstad voor alle poulewedstrijden van Oranje. De NeVoBo gaat van alle drie de toernooien een ware happening maken, alleen al door de accommodatiekeuzes. Zo worden de zitvolleybalwedstrijden in schouwburgen gehouden. Dit had de NeVoBo-voorzitter Peter Sprengers al verklapt op onze ALV. Maar ook de beachvolleybalwedstrijden zijn weer, net als tijdens het afgelopen WK, op spectaculaire locaties. Omdat Ede dus een belangrijke locatie wordt, wil de NeVoBo de omringende volleybalverenigingen in 2018 extra betrekken bij dit toernooi. De volleybalverenigingen krijgen de kans om mee te liften met allerlei activiteiten. Te denken valt aan clinics, lezingen, promotie, volleybalbus, etc. Zij willen de verenigingen er graag bij betrekken zodat de verenigingen er maximaal baat bij hebben. Alles om het jongensvolleybal weer “chill” te maken. In samenwerking met de NeVoBo kunnen wij dan de Wageningse en Edese jongens laten zien dat er geen “coolere” sport bestaat dan volleybal. Niet voor “watjes”!

Dus dat belooft wat. En ook nog eens vallend in ons Lustrum jaar. Ik vind dat de NeVoBo echt goed bezig is. Met veel passie, creativiteit en inzet zetten zij volleybal steviger op de sportkaart. En terecht!

Ook de contacten met de verschillende andere verenigingen hebben mij geleerd dat Scylla echt wel heel goed bezig is. Eigenlijk vormen wij met zijn allen wel een supervereniging. En dat is niet om te slijmen, maar recht uit het hart en een compliment aan alle Scyllaianen tezamen. Zo hebben alle verenigingen, die ik de laatste tijd heb gesproken, heel veel problemen met het vinden van mensen voor de noodzakelijke taken. Nu is de vervulling van deze taken bij Scylla ook geen vanzelfsprekendheid, maar een walhalla vergeleken vele andere verenigingen. Maar het gevaar ligt altijd op de loer. Laat niemand zich dus verschuilen. Het kan een vereniging in korte tijd in verval doen raken. Het hoort gewoon een beetje bij het lidmaatschap van een vereniging, vind ik. En bovendien; het is altijd leuk. Gegarandeerd! Samen zijn wij het springlevende Scylla.

En Sinterklaas bezocht toch ook weer gewoon onze trainingsdag. Hoe leuk voor onze jeugd? Hoe goed voor Scylla? Dat is teamwerk tussen Sint, zijn Pieten en de bemanning van de boot die ze naar Scylla heeft gevaren. Dank! Gaaf!

Hans Konig