Nieuws

Lieveling van de zomer: Jan Snel!

Dit wordt alweer de laatste weekbrief van het seizoen. Dat wil zeggen van het "binnenseizoen". Vorig jaar was dat nog het einde van alles! Zeg maar gerust het einde van de wereld, zo leek het. Dan voelde ik mij net een bruine beer. Dan restte mij slechts mijn hol in te gaan voor een lange winterslaap. Ik noemde de laatste de bijdrage van het vorig seizoen dan ook niet voor niets "de grote leegte".

Maar nu is alles héél anders. Nu kan ik gewoon wakker blijven. Ik hoef mijn hol niet in. Nu gaan wij dus naadloos het "buitenseizoen" in, dankzij onze beachaccommodatie. De velden zijn klaar en er wordt volop op gebeachvolleybald! Trainingen voor diverse doelgroepen worden georganiseerd. Men kan ook gewoon een veld reserveren en lekker een partijtje ballen.  Speciaal voor € 25,- kunnen Scylla-leden zich al inschrijven. Zelfs RTV Rijnmond is al langs geweest. Kortom, een vliegende start.

Tja, ik even jammer genoeg niet. Geblesseerd aan de voet! Ik kom overigens gauw weer terug want Michiel Luttikhuis van PodoGelderland, himself, kijkt er nu naar. Dan komt het dus wel goed.  

Wat betreft de weekbrieven. Leo Poleij heeft weer elke week op zondag de weekbrief in onze computer bezorgd. Dat is buitengewoon fijn en belangrijk. Hiervoor erg bedankt. Nu begreep ik dat het ook voor jou niet helemaal rustig wordt vanwege een weekbrief voor beachvolleybal. Super!

De communicatie, van wetenswaardigheden over Scylla, blijft overigens ook gewoon doorlopen via Facebook en onze website. Erg belangrijk. En het is goed om hiervoor Jeroen Kühn nog eens extra voor te bedanken. Zo belangrijk. Fijn dat je dit werk wilt doen.

En dan nu terugkijkend op het afgelopen binnenseizoen. Wat is er weer veel gebeurd! Hoogtepunt vind ik toch wel dat Scylla nu een eigen beachaccommodatie heeft. Daar is zo hard en lang voor gewerkt. Zoals jullie in mijn bijdragen al diverse keren hebben kunnen lezen is Jan Snel hier de grote initiatiefnemer/trekker van. Al enkele jaren geleden is Jan bij het bestuur aan het lobbyen geweest. De hele regio werd afgezocht naar geschikte locaties. Uiteindelijk is dit dan de zonneweide bij zwembad De Vrije Slag geworden. Een superlocatie. Een projectgroep onder leiding van Jan werd zorgvuldig samengesteld. Jan de Vries nam deel omdat hij reeds ervaring had met aanbesteding en begeleiding van de aanleg van de velden. Dennis van der Wiel werd gevraagd vanwege zijn organisatorisch ervaring bij beachclubs en natuurlijk ook omdat hij nu eenmaal zelf een absolute topper is in deze tak van het volleybal. Berry Hellegering van Sportservice Wageningen, Alex van Hunen als vertegenwoordiger van het zwembad en de horeca werden ook toegevoegd. Gedurende het project zijn er diverse gesprekken geweest met Vluchtelingenwerk Oost Nederland en de Gelderse Sportfederatie. Er zijn gesprekken geweest met Jeroen Kühn en Egbert Haver om aanmelding- en betalingsprocedures vorm te geven. Afstemmingsgesprekken met het bestuur zijn er diverse keren geweest. Er is, door Jan Snel een projectvoorstel voor subsidie geschreven en ingediend bij de provincie Gelderland. Vervolgens is het proces strak gevolgd met een succesvolle toewijzing als resultaat. Veel werk!

Maar zoals in elk seizoen gebeuren er heel veel bijzondere dingen. Positieve en ook mindere gebeurtenissen vullen het seizoen. Minder waren over het algemeen de resultaten van de (hogere) teams met degradaties als gevolg. Overigens een degradatie van D1, na een kampioenschap én een hele klasse overslaan, die te verwachten viel en die, mij persoonlijk, niet tegen viel. Toch goed spel vertoond en zeker niet kansloos. Vooral na de trainerswisseling kwam er een mooie opleving die voor komend seizoen zeker hoop geeft. Minder is nog altijd de magere bezetting van de TC. Positief is dan weer gelijk hoe velen in projectteams de taken verdelen. Minder zijn de blessures die ook het afgelopen seizoen spelers weer tot langere of soms eeuwige volleybalrust hebben gedwongen. Positief is altijd weer de goede sfeer op de thuisspeeldagen, jeugdkamp, het feest, mix-toernooi, het kampioenschap van Scylla-Excelsior H3, kampioenschappen bij de mini’s en de junioren, de nieuwe aanwas bij de mini’s, enz. Verschillende vacatures die zijn ontstaan en die weer met enthousiasme en inzet door opvolgers worden ingevuld, vind ik mooi.

Voor mij persoonlijk was het bestuurswerk in het afgelopen seizoen weer een fijne, positieve ervaring, dankzij mijn medebestuursleden: Joyce, Linda, Egbert, André en Joost. "Bedankt voor de fijne samenwerking".

In zijn algemeen mogen wij als Scylla best weer heel tevreden zijn.

Nu wordt er sinds enkele weken steeds een "Lieveling van de week"uitgeroepen. Meestal een lid die speciaal is opgevallen in die specifieke week.

En aangezien wij nu aan de vooravond staan van Scylla’s eerste beachseizoen, wil ik bij wijze uitzondering, naast de lieveling van de week de "lieveling van de zomer!" uitroepen. En de goede lezer begrijpt dat dat Jan Snel is.

Namens héél Scylla wil ik je hier ontzettend bedanken voor wat jij het afgelopen seizoen voor Scylla hebt gedaan. Jij hebt ervoor gezorgd dat wij gedurende deze zomer niet in onze winterholen onze volleybalwinterslaap hoeven te houden, maar lekker kunnen doorballen op een geweldige en gezellige locatie bij het zwembad De Vrije Slag.

Hans Konig