Nieuws

Inspiratie!

Van de week kreeg ik van Dennis van de Wiel een artikel toegestuurd, geschreven door de jeugdvoorzitter van Alterno. Het artikel sprak mij erg aan. Het heet "Plezier is belangrijker dan winst". Het is een kwestie van cultuur. Een cultuur binnen de vereniging gericht op meer dan resultaten, is pure winst voor ieder lid. Ergens een onderdeel van uitmaken wat elk lid veiligheid, plezier, vriendschap, gezelligheid, sportiviteit, teamgeest, clubliefde, etc. geeft, is het mooiste wat Scylla haar leden kan bieden. En volgens mij zijn wij daar best goed in. Maar bewustzijn en eraan blijven werken is belangrijk.

In het artikel staan open deuren als tips, maar o zo raak geformuleerd. Geen psychologische intimidatie meer. Joel je tegenstander niet uit bij een fout van de tegenstander. Denk bijvoorbeeld aan het "Ketser-liedje". Het werkt intimiderend waardoor de stemming van de wedstrijd grimmiger wordt, in het veld en op de tribune. Vooral kinderen moeten zelfvertrouwen krijgen. Dan houden ze lol in het mooiste spel. Dan blijven ze volleybal spelen. En dat is weer in ieders belang. Eenzelfde verhaal geldt voor de benadering van onze scheidsrechters. Doe dat met respect. Zorg dat ze er plezier in houden. Zonder scheidsrechters geen wedstrijd, immers.

In het artikel wordt zelfs de tip aan de hand gedaan om zo af en toe voor goede ballen van de tegenstander te applaudisseren. Alleen juichen voor eigen punten en niet i.g.v.  fouten van de tegenstander. Enfin, lees het artikel maar eens zelf.

En dan hadden wij gisteren de traditionele afsluiter van het "binnenseizoen". Relevant woord nu wij onze eigen beachaccommodatie hebben bij zwembad "De vrije slag". Er zijn al diverse aankondigingen geweest over hoe aan te melden voor welke activiteiten. Dus wij zijn inmiddels naadloos overgegaan naar "buitenseizoen". Dat dat nu bij Scylla kan, vind ik werkelijk een mijlpaal. Hier ben ik echt trots op! Het maakt Scylla nog bijzonderder.

En hoe deze velden tot stand zijn gekomen met Jan Snel als projectleider, bijgestaan door velen en hoe de organisatie nu gaat lopen, vind ik echt weer "De kracht van Scylla".

Terugkomend op de afsluiter van het binnenseizoen; het mix toernooi. Ik vond het weer hartstikke leuk. Vijf team streden om de eer. Leuke wedstrijden werden er gespeeld. De organisatie (H6) was heel prima. Bedankt mannen! Het thema "André Hazes" kwam terug in de begeleidende muziek en in de namen van de teams.

Even dacht ik dat André Hazes voor deze gelegenheid zelf op aarde was teruggekeerd. Maar het bleek bij nader inzien Henk Verstegen te zijn met Hazes hoed en zonnebril. Ook dat zag er professioneel uit.

Met het aangehaalde artikel in gedachte, heb ik heel wat voor de tegenstanders geapplaudisseerd als ze het goed deden en zelfs ook als ze het slecht deden. En ik geloof zowaar dat het heeft geholpen. De stemming was beregoed.

Maar uiteindelijk was er toch een grote domper op de avond. Maurice scheurde een spier en had daar erg veel pijn van. Ongelooflijk naar. Van hieruit wens ik je sterkte en vooral een spoedig herstel.

Hans Konig