Nieuws

Scylla bestuurder voor één dag.

Vanaf volgend seizoen wordt het mogelijk om jullie, vermoedelijk grootste droom, te laten uitkomen. Dan heb je kans om als “bestuurder voor één dag” te worden uitverkoren. Slechts 11 leden komen volgend seizoen hiervoor in aanmerking. Er zijn namelijk 11 officiële bestuursvergaderingen per jaar. Wij willen telkens één lid vragen om aan te schuiven bij onze bestuursvergadering. Niet voor gewoon één specifiek agendapunt, wat met grote regelmaat gebeurt, maar voor de hele vergadering.

Gewoon vanaf de opening en met de mogelijkheid om met de rondvraag te beëindigen. En als je weet dat bij onze bestuursvergaderingen eigenlijk altijd wel een hele lekkere koek bij de thee of koffie wordt geserveerd, is dit aanbod helemaal een buitenkansje.

En onze gastbestuurder voor één dag, kan dus over alles meedenken en meebeslissen. Onze “bestuurder voor één dag” krijgt natuurlijk alle stukken vooraf thuisgestuurd voor de voorbereiding en niets zal hem of haar onthouden worden, gedurende de vergadering.

Hoe mooi om midden in het bestuurlijk hart van Scylla te kunnen meekijken en sterker nog; er een dag deel van uit te mogen maken.

Waarom doen wij dat nu eigenlijk? Gewoon om de drempel lager te maken om je ook eens als bestuurslid op te geven. Velen zouden het best graag willen, maar durven stiekem eigenlijk niet. Maar zeker ook omdat het gewoon leuk is om bestuurslid van Scylla te zijn, al is het maar voor één dag.

Ik weet nog goed dat ik als junior best wel een duwtje in de rug nodig had om mij als bestuurslid op te geven voor mijn toenmalige volleybalvereniging. Maar toen ik er eenmaal zat, was het gewoon leuk om mee te praten en denken over de vele zaken waar een volleybalvereniging mee van doen krijgt. En ik vond het ook prettig om mijn steentje bij te dragen aan een vereniging waar ik deel van uitmaakte en waar ik met veel plezier lid van was. Overigens kan dat natuurlijk op vele andere manieren ook zonder bestuurslid te zijn.

En ik vond het ook leerzaam.

Dus als jullie eens “bestuurder voor één dag” willen zijn, geeft je dan op bij ons secretariaat. ()

Hans Konig