NieuwsTeam werk is nodig! Nu meer dan ooit.

Scylla heeft haar leden nu echt heel hard nodig. De “kracht van Scylla” is dus nodig. Scylla is een prachtige vereniging waar binnen heel veel moois gebeurt. Een vereniging met een super recreantenafdeling, mooie CMV afdeling, veel junioren die een hechte eenheid vormen, leuke 55+ afdelingen en prima senioren Dames en Heren teams.

Al deze leden, teams en afdelingen maken Scylla de vereniging die wij zijn. Beslist uniek. Verbonden door wedstrijden, sportplezier en mooie, leuke evenementen, zoals mix toernooi, jeugdkamp, feest, beachvolleybal, lustrumspektakels, etc, etc. Veel teveel om hier nu volledig op te sommen. Wij allen tezamen maken Scylla! Maar al dit moois kan alleen dankzij de inzet en loyaliteit van de leden.

Premier Rutte zou ons “Scylla” het “vaasje” noemen, wat wij vooral met zijn allen goed vast moeten houden om het niet stuk te laten vallen.

Juist in deze fase moeten wij als leden van Scylla er extra hard aantrekken om het “vaasje” niet te beschadigen. Om Scylla te koesteren en niet aan sleet onderhevig te laten zijn.

Wij leven in een wereld waarin individualisme de boventoon voert. Maar ik denk dat wij als Scylla deze trend aardig ontlopen. Ik weet dat wij er positief bovenuit stijgen. Maar toch is het nu meer dan ooit noodzakelijk dat wij elkaar goed vasthouden en met zijn allen voor Scylla gaan. Zoals bekend missen wij nu een vaste TC-commissie. Met behulp van velen worden de taken volbracht. Een mooi gezicht hoeveel leden hiertoe bereid zijn en hun uiterste best doen. Maar het is niet ideaal. Dat is zeker. Dat betekent dat teams meer en meer zelfsturend moeten worden, zoals in veel andere verenigen al het geval is. Teams moet zelf op zoek naar oplossingen. Hoeft overigens geen probleem te zijn, maar vraagt wel opstaan van die spelers die dit kunnen. Die het voortouw nemen! Kom op!

Met name bij de seniorenteam wordt het spannend. De resultaten waren vorig jaar over het algemeen niet zo goed, hetgeen vaak zijn weerslag heeft de stemming in het team. Pijntjes voelen dan heviger dan ooit! Boosheid en irritaties steken dan eerder de kop op! Spelers vertrekken of dreigen met vertrek. Precies het tegenovergestelde van wat nodig is! Juist nu!

Juist in deze situatie moeten de sterksten opstaan. De leiding pakken. Initiatief tonen. Optimisme uitstralen! Niet afwachten totdat anderen wat doen! Elkaar uit de dip praten. Eenheid creëren. Samen aan oplossingen werken zoals trainers zoeken, nieuwe spelers zoeken, genoegen nemen met het onzekere van het moment. Kortom; alles doen behalve weglopen! Al lijkt het gras bij de buurman groener! Uiteindelijk is dat het niet. Loyaliteit voor alles. In goede en in slechte tijden. Ga er dubbel hard tegenaan in plaats van je moedeloos laten meeglijden in een slachtofferrol. Buig de negatieve spiraal om! Dat hoort ook bij teamsport en verenigingsleven. En het is zo de moeite waard!

Zie hieronder een aantal foto’s die laten zien dat onze teams en de vereniging Scylla uniek zijn. Te kostbaar om niet voor te strijden.

 

  

Hans Konig