Nieuws

Dingen gaan zo snel en bijzonder: Beachvolleybal in Bennekom.

     Hieronder vinden jullie in “Geel gearceerd” het bericht wat jullie op de site hebben kunnen lezen en waar velen al op hebben ingeschreven. Ik beschouw dit bericht als hét hoogtepunt van het afgelopen seizoen. Onze eigen Scylla beachvolleybal accommodatie staat ingeroosterd in de “regio competitie Zuid-Oost Gelderland”. Dan mag je als Scyllaiaan toch wel trots zijn!  

Ooit heb ik in een weekbrief geschreven hoe gemakkelijk beachvolleybal eigenlijk wel is. Nu nog één keer de tip voor degenen die het misschien gemist hebben:

Bij beachvolleybal is de tegenstander maar met zijn tweeën. Meer niet. Dus hoe moeilijk kan het zijn? Als je gaat aanvallen en je hangt in de lucht, dan moet je even in het veld van de tegenstander kijken en dan plaats je bal of zacht of gewoon snoeihard in het gat. Wel naast het blok natuurlijk. En dat gat zit er altijd omdat er maar eentje het hele veld verdedigt. Een kind (maar ook de oudere volleyballer) kan de was doen!

En nu maar inschrijven dus! Voor 8 mei!!!!

Hans Konig

Beachvolleyballen in je eigen regio: De regio beach competitie Zuid-Oost Gelderland!

Weet je dat er in de regio Zuid-Oost Gelderland steeds meer beachvolleyballocaties zijn te vinden? Om een lekker potje beachvolleybal te spelen hoef je dus echt niet meer af te reizen naar de kust! En nu kun je zelfs in jouw regio aan een echte beachvolleybalcompetitie meedoen. Lees snel verder wat de competitie inhoudt en hoe je meedoet. Als je dit alles een goed idee lijkt kun je je via deze link inschrijven.

 

Spelen op jouw niveau

Verschillende beachlocaties in de omgeving hebben de handen ineengeslagen en organiseren in mei en juni de eerste regionale beachcompetitie. Er wordt gespeeld op de beachlocaties in Arnhem, Bennekom, Oosterbeek, Duiven, Nijmegen en Zevenaar.

Het doel is zoveel mogelijk spelen, maar vooral: spelen op jouw niveau. De competitie bestaat uit vijf rondes. Iedere avond speel je vier sets in een poule. De winnaar promoveert, de verliezer degradeert. Op deze manier speelt iedereen zo snel mogelijk op zijn of haar eigen niveau.

 

De spelregels

Je speelt in een vast team van twee personen. Per team mag één invaller worden opgeroepen zonder dat dit gevolgen heeft voor de ranking. Je speelt in een poule van vier teams twee sets per wedstrijd, of in een poule van vijf een set per wedstrijd. De winnaar van de poule speelt de volgende ronde een poule hoger; de verliezer speelt een niveau lager. Lukt het onverhoopt niet om op basis van deze regels een team op de been te brengen probeer dan alsnog te spelen, speelplezier gaat voor spelregels. Wij streven ernaar de flexibiliteit met de regels aan te passen op het spelniveau.

 

Data waarop wordt gespeeld

De wedstrijden vinden plaats op de volgende vrijdagavonden:

  • 10 mei
  • 17 mei
  • 24 mei
  • 7 juni
  • 28 juni

 De eerste wedstrijden per avond beginnen om 19.00 uur.

 

Spelen op echte beachvolleybalvelden

De wedstrijden worden gespeeld op beachvolleybalvelden in Arnhem, Bennekom, Oosterbeek, Duiven, Nijmegen en Zevenaar. De meeste velden liggen op sportparken. Let op: door het promotie-/degradatiesysteem is vooraf niet bekend op welke locatie welke wedstrijden worden gespeeld. De maandag voor de wedstrijd krijg je van de wedstrijdleiding te horen waar jouw team moet spelen. Zorg dus dat je als team over eigen vervoer beschikt. We denken nog na over een manier om carpoolen te faciliteren.

 

Kosten

Inschrijving kost 40 euro per team. Dat is per persoon minder dan een euro per set, geen geld toch?! Hiervoor krijg je een aantal gezellige avonden en zijn er leuke prijzen te winnen. En niet alleen voor de winnaars van de eindstand....

 

Inschrijven

Meedoen? Schrijf je dan vandaag nog in via de inschrijfpagina, Heb je vragen, kijk of ze op deze site worden beantwoord, of stuur dan een mailtje naar . We willen op 6 mei de voorlopige indeling van de eerste ronde bekendmaken. Schrijf je zo snel mogelijk in, de uiterlijk inschrijfdatum is 8 mei, vervolgens maken we de indeling definitief.