Nieuws

Dromenland door de ogen van een optimist!

Laat ik beginnen met het boetekleed aan te trekken. Vorige week schreef ik ook al een stukje. De titel was “Wat een topweek!”. Zoals jullie konden lezen, had ik alle reden om mij zo enthousiast uit te laten. Er was immers zoveel positiefs gebeurd. Zo zit ik wel een beetje in elkaar. Ik kan mij vaak best wel zorgen maken over “dingen”. En dat zeker ook betreffende Scylla. Ik hou van die club en in mijn functie voel ik mij, op de één of andere manier, best wel verantwoordelijk dat het goed gaat. Ik zal jullie eerlijk verklappen dat ik zo af en toe wel eens van Scylla wakker lig. Dan bedenk ik 's nachts allerlei mogelijke oplossingen voor wat er dan speelt. Dan laat het mij niet los. Overigens veroorzaakt mijn werk of gezin ook wel eens van dit soort intensieve nachten. Zo zit ik in elkaar! Overigens kan zo’n nacht dan best productief zijn. Ik heb mij eens, in de weekbrief, niet voor niets het predicaat “de eeuwige zorgenmuts” meegegeven.

En als je zo intensief met de club bezig bent, dan kan de opluchting, zeg maar gerust ontlading, groot zijn wanneer zaken ten goede keren, zoals in dit geval bijvoorbeeld de opvolging van Susan door Deanne. Dan kan ik wel dansen van vreugde. Dan ben ik zó blij! Dan schrijf ik daarover. Dan wil ik jullie laten meegenieten met deze mooie gebeurtenis.

Ik ben eigenlijk wel een beetje het type van het half volle glas en niet zo van het halflege glas. Maar ik ben wel altijd een beetje bezorgd of het half volle glas wel zorgvuldig genoeg wordt gekoesterd en behandeld om het niet tot een halfleeg glas te laten verworden. Vandaar de zorgenmuts.

Mijn geheugen is ook nog eens zeer selectief. Slechte gebeurtenissen onthoud ik vrijwel nooit, terwijl positieve en belevingsintensieve zaken, ik heel goed kan onthouden. Zo was het dus dat ik, tijdens het schrijven van mijn stukje over de “topweek”, eigenlijk alweer was vergeten dat onze beide topteams D1 en H1 diezelfde week waren gedegradeerd. Een lezer attendeerde mij erop dat ik hier geen woord aan had geweid en ze dus ook niet een hart onder de riem had gestoken voor het komend seizoen.  Deze lezer had gelijk. Dus alsnog; “dames en heren van onze eerste teams, ik heb met regelmaat van jullie spel en prestaties genoten. Zit er niet te lang mee en maak een succes van volgend seizoen, qua prestaties en plezier! Scylla was, is en blijft trots op jullie!”

Nu terug naar dromenland. Met Jan Snel hadden wij deze week een vergadering met Vluchtelingenwerk en Joke van de Gelderse Sportfederatie. Hele gave plannen kwamen langs om vluchtelingen met verblijfsvergunning te kunnen integreren binnen Scylla. Joke meldde dat de verenigingen steeds minder jeugd enthousiast krijgt om hun vereniging te dragen. “En dat is bij ons nu net andersom” kon ik met grote trots en geheel naar eigen waargenomen waarheid vertellen.

Dus dat is dan weer zo’n moment dat ik echte optimist ben. Extra ondersteund door een paar feitjes die bij mij de afgelopen dagen ter ore kwamen.  Een massale invulling van de enquête over Scylla Beach! Massale belangstelling voor ons jeugdkamp. De foto, die ik op Facebook zag over Scylla’s grootschalige deelname aan het zitvolleybaltoernooi. Zojuist een aanmelding van Joyce Haver om extra taken m.b.t. tot de indeling van de zaalhuur over te nemen van Deanne. Overigens een bericht van enkele minuten geleden en waar ik weer zo gelukkig van wordt. Wat is Scylla toch een fijne club, denk ik nu gloeiend van positieve opwinding.De start van de aanleg van de beachvolleybalvelden. Ik zeg het nog maar eens: met grote dank aan het enorme doorzettingsvermogen van Jan Snel in deze. Met hulp van natuurlijk meer, onmisbare andere Scyllaianen, zoals Jan de Vries en Dennis van der Wiel.

De TC-vergadering die deze week plaats vindt. De eerste waarin de projectteams hun rol oppakken. Het geeft mij zoveel vertrouwen en daardoor jubelstemming. Het maakt mij optimistisch voor de toekomst, soms met wind tegen en soms met wind mee, maar altijd met zijn allen!

In mijn dromen zie ik dan een springlevend Scylla, waarbinnen op dit moment de samenwerking en deelname van leden uit alle leeftijdscategorieën volop binnen de organisatie samenwerken. Een cultuur waarin het steeds logischer wordt om te genieten van de sport, vriendschap, organisatie en het organiseren zelf. Zo gezond. Zo motiverend en stimulerend. De kracht van Scylla! Een droomclub! Een thuis voor een optimist! En een prachtfunctie voor de voorzitter.

Hans Konig

Ps. D2 heeft zich gehandhaafd. De PD-wedstrijden werden gewonnen. Gefeliciteerd!