Nieuws

Wat een topweek!

Zoals jullie al in de vorige weekbrief hebben kunnen lezen, waren er maar liefst twee kampioenen bij de CMV te bejubelen. De teams N5.1 en N4.1 zijn kampioen geworden. De laatste wedstrijd moest te beslissing brengen. En onze Scylla-spelers hielden de zenuwen het best onder bedwang.

En ook onze Scylla-Excelsior H3 werd kampioen. En dat was ook fantastisch nieuws. Dit team was er vorig jaar bijna niet meer. Maar door de gesprekken tussen Excelsior en Scylla is dit team aangevuld met Michiel en Rob vanuit Scylla. En ondanks de nodige pech en blessureleed bleek dit team in staat om kampioen te worden. En met machtig leuk spel. Mooi was te zien dat ook Dirk-Jan deze kampioenswedstrijd nog werd ingebracht om te serveren. Dirk-Jan is het hele jaar ernstig geblesseerd geweest. Maar hij hoort erbij en het team laat dat dan zien. Dat vind ik mooi. Kenmerk van een hecht team.

Maar achter het succes van spelers op dit niveau, gaat een goede jeugdopleiding vaak vooraf. Dus de eerdergenoemde kampioentjes in de CMV, staan later vermoedelijk op de hoogste niveaus te ballen. Dat zijn de kampioenen van morgen!

Nu hebben wij binnen Scylla wel een hele bijzondere CMV-afdeling. Daar zijn al zoveel hele grote talenten uit voort gekomen. Maar nog belangrijker dan het succes, is wel dat ontelbare CMV-ers zijn blijven volleyballen en hier altijd plezier in zijn blijven houden. Hoe mooi is dat?

En als je als vereniging dan zo’n goed werkende CMV-afdeling hebt, dan ben je gezegend. Iedereen binnen Scylla weet dat Susan al 19 jaar de grote aanstuwende kracht van de CMV is binnen Scylla.  Als je als Scylla zo’n coördinator hebt, dan is het succes verzekerd. Natuurlijk altijd met hulp van ouders en andere Scylla-leden. Maar enkele weken geleden bezorgde Susan mij wel een hele slechte nacht, door mij te melden dat zij na het volgend seizoen (dus na 20 jaar!) er mee gaat stoppen. Althans in deze leidende rol. "Het wordt tijd om het een beetje rustiger aan te doen." Tja, heel begrijpelijk, maar wel lastig als je dat als bestuur hoort.

En zie hier, op deze foto, waarom ik deze week als een absolute "TOPWEEK" beschouw. Susan en Deanne waren beide actief op scholen tijdens de Koningsspelen. Plezier en tegelijkertijd zieltjes winnen voor onze mooie sport en dan natuurlijk vooral voor Scylla.

Ik wist al zeer geruime tijd dat Deanne, die al vaak met Susan meeloopt, het stokje t.z.t. zou willen overnemen. En ik wist ook al geruime tijd dat Susan in Deanne een gedroomde opvolger zag.

Maar nu was er toch een probleem. De aansluiting tussen stoppen van de één en kunnen starten van de ander was niet daar.

Zaterdag hebben wij erover gesproken en naar oplossingen gezocht. En jawel, het gaat gebeuren. Deanne wordt de opvolger van Susan!

Hans Konig