Nieuws

Scyllafeest en clubloyaliteit!

Wat vond ik het een machtig feest, afgelopen zaterdag 6 april. Wat hadden de dames van team 2 er veel werk van gemaakt. Dat vind ik zo mooi om mee te maken. Ik zelf ben niet zo’n uitgesproken feestbeest, maar vermaak mij op zo’n avond best heel erg goed. Ik was vroeger al een beetje het muurbloempje op de feestjes. Laat mij maar in stilte genieten, met een biertje in de hand, van de dansende en genietende mensen met de nodige gesprekjes tussendoor. Doordat het thema "helden" was, waren velen verkleed. Mea culpa! Mensen die de moeite nemen om iets van het heldendom uit te stralen. Dat maakt het leven voor de stille feestgenieter extra feestelijk. Ik weet niet of er een prijs voor de best verklede bezoeker(s) was, en of ik de jury nu in de wielen ga rijden. Maar als ik zelf prijzen zou mogen uitreiken voor dit item, dan zou ik Sharon en Jeroen als winnaars uitroepen. Echt wel gaaf! En ik herinner mij dat zij, vorig jaar, tijdens ons lustrumfeest ook al zo bijzonder uitgedorst waren. Heel bijzonder. Overigens paste het pak van Jeroen wel bij zijn sprongkracht. Ook H1 was herkenbaar gekleed. Met badmuts en badjas. Spectaculair!

En wat was het eten ongelooflijk lekker! Echt top!

Wat was de barbezetting goed geregeld en wat vind ik het altijd mooi als ook de vader van Joyce weer een paar uurtjes meedraait. De vrolijkheid straalt van die man af. Dat maakt het een plezier om bij hem wat te bestellen. En wat helpt hij Scylla hiermee.

Maar ook de andere activiteiten als het lasergamen, de selfie apparatuur en de grote "Scylla-helden plakposter" waren leuk.

Kortom; ik heb het erg leuk gevonden. Bedankt D2. Meer dan gewaardeerd.

Maar mijn hoogtepunt op deze feestavond kwam rond half elf. Ik kwam aan de praat met een drietal oudere Scylla-leden. Zij hadden ergens overdag al gespeeld en kwamen speciaal naar het feest. Zij bekenden eigenlijk niet zozeer op het feest zelf af te komen, maar vooral om een stukje clubloyaliteit te tonen. Zij wilden ook niet al te lang blijven (wat ze vervolgens wel deden), maar zij wilden vooral met hun aanwezigheid hun respect tonen voor de organisatoren van het feest. De dames: "Scylla is immers onze club. Wij hebben belang bij een goede sfeer binnen de hele vereniging, waarin iedereen zijn steentje bijdraagt en iedereen zich thuis voelt. Dat is voor alle leden van belang en dus ook voor ons! En dit feest is niet alleen leuk maar ook belangrijk voor dit doel. En daarom zijn wij hier".

Ik was erdoor geraakt. Inderdaad; dat is hoe "clubloyaliteit" kan zijn! Mooi. Overigens bleven ze best wel lang en leek het voor deze dames zeker geen grote opoffering geweest te zijn.

Hans Konig

Tip voor het weekend: Scylla/Excelsior HS3 kan zaterdag 13 april kampioen worden. Zij spelen uit tegen Nuovo HS1 in Doorwerth. En dit team is echt een sensatie om te zien spelen.