Nieuws

Jeugdkamp

Ons jeugdkamp is ongeëvenaard. Twee keer ben ik nu, als voorzitter, uitgenodigd om een dagje te kijken. Dat waren dé momenten. Fantastisch! Dat is zo inspirerend! Een jeugdkamp waar verreweg de meerderheid van onze jeugd aan deelneemt! Alles klopt daar! Daar zie je echt de pure "kracht van Scylla"! Hier wordt het fundament van onze bijzondere cultuur binnen Scylla gelegd.

De laatste keer hoorde ik al dat er een aantal jeugdkamporganisatoren wilden gaan stoppen. Jammer, maar niet zo gek als je bedenkt hoeveel jaren deze mensen dat hebben gedaan. En ondanks dat het plezier van deze organisatoren afspatte, is het ook weer te begrijpen dat ook zij er weer eens mee ophouden. Dan moet gewoon het stokje weer worden doorgegeven. Hierbij nogmaals hele grote dank aan Fiona, Jolanda, Nicole, Deanne, Björn, Dennis, Steven en Frank. Wat hebben jullie met het organiseren van dit jeugdkamp veel betekend voor Scylla en wat hebben jullie de deelnemers veel plezier gegeven. En voor wie nog eens wil nagenieten kan de vele foto’s, gemaakt door Jan Snel, nog eens nakijken. Ook Jan dus bedankt.

Dat stoppen van die organisatoren vond ik wel zorgelijk. Best wel spannend. "Ik hoop maar dat dat goed komt", dacht ik na afloop van het laatste jeugdkamp.

Vervolgens heb ik er niets meer van gehoord. Ik moet ook eerlijk bekennen dat ik er niet meer heel direct aan gedacht heb. Andere dagelijkse afleidingen.

En toen werd ik afgelopen maandag gebeld door Dennis van der Wiel. De nieuwe jeugdkamp commissie was bijeen geweest voor een vergadering. Zij hadden een vraag.

Ik hoorde toen pas voor het eerst dat er een sterk vernieuwde jeugdkampcommissie was gevormd die de organisatie van het jeugdkamp overneemt. Jullie zullen wel denken dat jullie voorzitter de regie en het overzicht totaal kwijt is! Maar dat geloof ik zelf niet. Zo hoort onze Scylla organisatie namelijk te werken. Eigen initiatief op een breed front. Dat is een kenmerk van Scylla! En dat is supergoed! Dus gewoon ook hier weer "de kracht van Scylla!"

Maar ik had mij dus wel zorgen gemaakt, toen ik hoorde dat de oude jeugdkamp organisatoren zouden stoppen. Het zal toch niet het einde betekenen van dit o’ zo belangrijke evenement?

En toen dus maandag het belletje van Dennis. Ik moet wel een beetje vreemd aan de telefoon hebben geklonken. Een mengeling van verbazing, opluchting en hele grote blijdschap. Ik hoorde dat de nieuwe commissie bestaat uit: Dennis Bargerman, Deanne Dechering en Steven Oei. Dit zijn de drie leden die reeds in de vorige commissie zaten en dus de nodige ervaring, ondanks hun jongheid, meenemen. Dan zijn Anouk Homans, Rosa Matser, Roel van Maurik, Joris de Jong en Dennis van der Wiel daarbij gekomen. Dat is toch een "dreamteam"?

Ik wil jullie vast heel veel succes en plezier wensen met het organiseren van het jeugdkamp. Jullie zullen met zekerheid weer jullie eigen accenten aanbrengen. Het belooft nu al dat het een succes gaat worden. Namens iedereen die Scylla een warm hart toedraagt, wil ik jullie heel erg bedanken voor jullie initiatief.

En persoonlijk wil ik jullie nog eens extra bedanken! Ik bedank jullie voor het feit dat jullie mijn hele week en wellicht nog wel langer, hebben gemaakt tot nu al een groot feest. Wat ben ik in een jubelstemming gekomen.

Dit is precies zoals ik Scylla graag wil zien. Stokjes worden overgenomen. Jeugd wordt steeds prominenter en zal de toekomst van Scylla tot grote hoogten opstuwen met nieuwe ideeën en veel energie. Blij, blij en nog eens blij!

Hans Konig