Nieuws

Helden

Het thema van ons Scylla-feest (6 april), georganiseerd door D2 is: "Superheld voor één avond".

Dus dan moet je je toch een beetje voorbereiden. Want hoe nu te verkleden?

Even op Wikipedia opgezocht:

Een held (mannelijk) of heldin (vrouwelijk) is een bestaand, fictief of historisch persoon die, wanneer geconfronteerd met gevaar en rampspoed of vanuit een zwakke positie, moed en de bereidheid tot zelfopoffering betoont voor een grotere zaak.

De betekenis van het woord "held" is tegenwoordig breed. Het kan (onterecht) worden aangetroffen in elke omstandigheid waarin men iemand bewondert.

Als ik aan helden denk, dan denk ik toch meestal wel snel aan onze eigen Scylla-helden. Maar dan kom ik alleen al afgelopen zaterdag, op onze thuisspeeldag, al vele helden tegen.

Zo zat ik bijvoorbeeld te tellen bij JB1. Zij waren maar met zijn vijven en dan ook nog eens met een invaller erbij uit de C1 (Wouter). En zij speelden de wedstrijd van hun leven en wisten nog te winnen ook. Echt fantastisch. Vijf helden! De coach/trainer Marc Peter stimuleerde deze jongens op inspirerende wijze. Dus ook een held! En dan was Cathelijne de scheidsrechter. Zij fluit nog niet zolang en had de vorige wedstrijd tegen deze tegenstander vervelend te maken gehad met de schreeuwerige coach van de tegenstander (anti-held). Cathelijne floot foutloos met groot gezag. Dus ook een held. En om deze wedstrijd überhaupt mogelijk te maken zorgde Sander weer voor een invaller. Die regelt zoveel voor dit team. Tja, dan ben je zeker een held.

Dan werden de MA1 kampioen voor een overvolle tribune. Dus ook hier een bosje helden met trainer/coach Edo, die voor de negende keer in negen seizoenen een team kampioen zag worden. Dus eigenlijk wel een superheld. Maar ook het in groten getale opgekomen publiek vond ik mooi. Andere jeugdteams, ouders, zussen en broers, vrienden en vriendinnen, opa’s en oma’s vulden de tribune en maakten er een waar feest van. De trommelaars voerden de spanning op. Onvergetelijk voor de speelsters.  Ook voor deze mensen heb ik bewondering en zijn dus allemaal ook een beetje held. Een hele kudde helden dus.

En terwijl ik naar deze mooie kampioenswedstrijd stond te kijken, kwam Leo net binnen. Leo had zojuist de tribune blaadjes afgeleverd. Dat doet hij naast de redactie van de weekbrief. Dan ben je dus zeker ook een held!

Ouders die zorgden na afloop voor een verassing voor de speelsters. Die geven net even wat extra’s aan zo’n mooie gebeurtenis. Ook helden dus.

Linda en Daan namen de telbeurt van MA1 over, zodat deze meiden lekker konden feestvieren. Dus Daan en Linda zijn ook helden.

Jolanda die ervoor zorgt dat de club haar nieuwe, jonge trainers in het zonnetje zet na het behalen van het VT2 diploma (en Steven zelfs VT3). Dus deze jongelui zijn helden, evenals Jolanda.

Joyce die op het idee komt om alle jeugdteams te trakteren op chips na de wedstrijd, zodat zij ook aan een onderlinge band kunnen werken. Joyce is dus een held.

En dan stond de vader van Joyce weer te helpen achter de bar. Dat is toch fantastisch dat die man bereid is dat te doen! Een ware held dus!

's Ochtends was het CMV thuisspeeldag. Daar floten en telden spelers van H1 en H2. Hoe mooi kun je het hebben? De topmannen van de vereniging. De idolen van deze jeugdspelertjes, die dit bereid zijn te doen. Ze kunnen ze bijna aanraken, zo dicht als hun helden bij hun staan. Susan (topheldin) met enkele vaste helpsters waren er natuurlijk ook. Tja, gewoon ook weer helden.

Dus op deze thuisspeeldag tel ik gauw een kleine honderd "helden" van Scylla. En dan heb ik de meerderheid van de teams niet zien spelen en zijn er ongetwijfeld vele helden (daden) van deze dag aan mijn aandacht ontschoten.

Maar het is toch wel lastig om mijzelf als één van deze vele Scylla-helden te gaan verkleden op 6 april op ons "helden" feest. Zelfs wel een beetje gênant.

Overigens vind ik de organisatoren van dit feest, de dames van D2 ook zeker helden. Heel fijn dat jullie het feest willen organiseren.

"De kracht van Scylla!" is toch wel dat zoveel helden binnen onze vereniging hun heldendaden zo vaak laten zien.

Maar na lang piekeren weet ik het eindelijk! Ik ga als "held op sokken!"

Hans Konig