Nieuws

Wetenswaardigheden

Fusie met Excelsior

De fusie zal niet in het komende seizoen ingaan. De tijd is te kort gebleken om alles goed op één lijn te krijgen. Nu hebben wij besloten om de mogelijke fusie uit te stellen met een jaar. De plannen liggen grotendeels uitgeschreven klaar. Dus volgend jaar zou het gemakkelijk zijn om deze weer uit de la te trekkenen en te actualiseren naar de actuele situatie van dan.

Het idee voor een fusie kwam voort uit de wens/eis van de NeVoBo om serieus de mogelijkheid van een fusie te bekijken toen H1 van Excelsior werd ingepast in de herenlijn van Scylla met niveaubehoud (promotieklasse). Dus zo ontstond Scylla-Excelsior H3. En deze situatie heeft het afgelopen seizoen al meerdere keren voordeel voor beide verenigingen opgeleverd.

De wederzijdse contacten tussen Excelsior en Scylla zijn goed. Dus dat biedt een goede mogelijkheid om volgend seizoen wellicht wel tot een afrondend voorstel te kunnen komen, waar de beide ALV’s dan over kunnen beslissen.

Recreanten Scylla

Onze recreanten spelen al jaren, en eigenlijk nog veel langer, in de DVO-hal in Bennekom. Maar ineens werd gemeld dat Scylla wel kon blijven maar van primetime moest verhuizen naar een onmogelijke tijd. Wel was DVO zo netjes om dit ruim van tevoren aan te kondigen. Maar dan blijkt hoe moeilijk het is om vervangende ruimte te regelen. Samen met het recreantencoördinatoren echtpaar Janine en Henk hebben wij eerst alle mogelijke lobby-activiteiten opgezet om DVO toch vooral te bewegen haar beslissing te herzien. Zodanig dat ze er uiteindelijk chagrijnig van werden. Maar het bleef NUL op rekest. Toen ontdekten wij, bij toeval, dat er op donderdagavond, ook primetime, een halve zaal bewust in sporthal De Aanloop leeg werd gelaten omdat WAAG, sportvereniging voor gehandicapten in Wageningen e.o., de toezegging van de gemeente Wageningen had gekregen dat de andere helft van de zaal leeg zou blijven staan om de gehandicapten niet onnodig te storen. Na bemiddeling van Henk Kuiper, de voorzitter van de Sportraad, en een introductiebijeenkomst, werd duidelijk dat onze recreanten zeker geen storende factor zouden zijn voor deze sportgroep van de WAAG, in tegendeel. Henk heeft al afspraken gemaakt met de horeca aldaar, zodat ook hier de recreanten weer een gezellige derde helft kunnen beleven. Yes!

Meisjes A1 kampioen?!

Aanstaande zaterdag speelt de MA1 voor het kampioenschap. En wat zou het leuk zijn als ze op deze thuisspeeldag kampioen worden. Voor wie deze weekbijdrage leest op de site en/of Facebookpagina van Scylla zou ik zeggen: “Komt allen.!” Het spektakel begint 12.30 uur op zaterdag 23 maart in de Vlinder. Voor wie deze bijdrage pas op zondag in de weekbrief leest, hoop ik dat zij de vorige weekbrief goed hebben gelezen, waarin de wedstrijd ook al werd aangekondigd.

Mijn dochter Maaike is ook eens kampioen geworden met de MA1. Ook dat was ook al reeds onder leiding van Edo. Dat was een groot feest! Dus deze meiden zullen deze herinnering ook blijven koesteren. Maar dan wel eerst kampioen worden!

Voor de trainer Edo is dit het zoveelste kampioenschap wat hij met een MA1 team weet te behalen. En ik kan jullie vertellen dat dit geen toeval is. Toen Maaike in zijn team speelde heb ik gezien hoe betrokken en vooral deskundig deze trainer zijn speelsters tot een hoger niveau weet te trainen en te coachen.

Ik heb vernomen dat Edo na dit seizoen wil stoppen als trainer. “Wat zou ik dat jammer vinden!” Wat zou dat een gemis voor Scylla zijn en dan vooral ook voor die meiden die nu aan de beurt zouden komen om met hem als trainer/coach te gaan werken. En wat zou ik blij zijn wanneer Edo alsnog zou besluiten om door te gaan. Maar natuurlijk komt aan alles een eind en ieder moet in het leven doen waar hij/zij gelukkiger van wordt. Dus zijn besluit is altijd gerespecteerd, maar ik hoop zo dat… En voor Edo belangrijker; vele speelsters hopen ook dat hij blijft.

Hans Konig