Nieuws

Wéér een leuke ervaring binnen Scylla!

Ik had al eens geschreven over een van mijn favoriete teams; de JB1. In december moest er toen gezocht worden naar werkbare oplossingen voor dit team wat betreft hun trainingen en het coachen.

Dat was best een hele puzzel. Maar door medewerking van velen zoals, ouders, Marc Peter, Sander, André, spelers van H2 en H1 én de spelers van de JB1 zelf, werd de oplossing gevonden. Dat wat echt heel erg super en in het belang van Scylla en de JB1. Een meesterlijke bundeling van krachten.

En ook ik zelf maakte een bescheiden onderdeel uit van de oplossing door mij als één van de achtervangen aan te melden voor als een training werkelijk niet door kon worden voorzien van een trainer.

En jawel, afgelopen maandag was het zover. En gelukkig kon ik wel!

En ik vond het puur genieten! Hartstikke leuk om deze jongens te mogen trainen. Ze waren met zijn vijven. Helaas heeft het team een smalle basis van zes. Nu was Jacco ook nog eens uitgevallen omdat hij een vervelende blessure tijdens de wintersport heeft opgelopen. Beterschap Jacco!

En waarom vond ik het nu zo leuk! De jongens Maarten, Mark, Daniël, Ward en Leander deden lekker fanatiek hun best. Soms programmeerden ik mij zelf in de oefening. Ook leuk.

En natuurlijk kan ik deze jongens niet leren wat de trainers Marc Peter en van H1 en H2 ze kunnen leren, maar ik weet zeker dat ik ze wel wat kan leren. Misschien weer met andere inzichten. En hun leergierigheid gecombineerd met hun inzet, maakte deze training voor mij ook een feest.

Het is dat ik al wat anders doe binnen Scylla, maar anders zou ik zo’n groep jongens best een seizoen willen begeleiden. Dat lijkt mij erg leuk.

Na afloop bedankten de jongens mij voor de training en zeiden dat ze het een leuke training vonden.

En dat maakte mij weer blij en gemotiveerd. "Dank jullie wel jongens!".

En dit soort symbiose is in het voordeel van de ontvanger maar zeker ook van de gever. En dat maakt het lid zijn van Scylla erg leuk. Het leert mij nogmaals dat actief zijn binnen de vereniging tot veel voldoening kan leiden.

En op veel plekken in vele vormen komt symbiose voor, met blije Scyllaianen als gevolg. Soms als ontvanger en dan weer als gever. En soms weer gewoon andersom!

En dat is toch "De kracht van Scylla!"

Hans Konig