Nieuws

De kracht van Scylla

"Daar heb je hem weer met zijn "de kracht van Scylla!", hoor ik u denken. Inderdaad heb ik deze leuze al wel vaker gebruikt. En zal vast en zeker nog wel enkele malen langskomen. Maar wel altijd vanuit mijn hart. Gevoelde bewondering. Meestal kan ik het niet laten om deze woorden in een stukje op te nemen, wanneer ik weer eens overloop van trots als er weer wat "goeds" is gebeurd. Ook heb ik al enkele keren "De kracht van Scylla!" als titel gebruikt. Altijd gepast en nooit overdreven!

En nu dus weer. Geen ontkomen aan!

De afgelopen 3 weken was ik voor mijn opdrachtgever in Indonesië en direct daarna in Zuid-Afrika. Niet gek, zult u vinden. En dat is het ook eigenlijk niet. Ik zie dan nog eens wat. Het is interessant en nuttig werk en de schoorsteen blijft thuis roken, hetgeen ook niet onbelangrijk is. Maar omdat ik van nature ook wel een beetje het type "heimwee-teddybeer" ben, vind ik het ook wel eens moeilijk zo 's avonds op mijn hotelkamertje. En dat zeurende gevoel speelt vooral op wanneer er dingen op het thuisfront niet goed gaan. Dat geldt voor thuis maar ook voor Scylla, waarmee ik mij nu eenmaal innig mee verbonden voel.

En jawel, net weg en er gebeurde van alles binnen Scylla. Eerst vertrok de trainer van Dames 1, vrijwel direct gevolgd door de trainer van Heren 1. En of dit niet al genoeg was, is de samenwerking tussen de trainer van Dames 2 en het team ook beëindigd. En dit alles net nadat wij met vereende krachten het trainersprobleem van de jongens B1 hadden opgelost.

Maar vrijwel tegelijkertijd met deze tegenvallende berichten, bereikte mij ook al de bedachte oplossingen. Wie, wat en hoe van de initiatieven is mij nog steeds niet helemaal duidelijk. Maar de oplossing kwam snel tot stand. Initiatiefnemers staken de koppen bij elkaar. En jawel, gelukt (al of niet tijdelijk). Bij Heren 1 gaan Michiel (ja, hij weer en dus hulde in het kwadraat), Jasper en Cees (trainer van H2) de trainingen en het coachen voor hun rekening nemen. Zo snel en zo gaaf!

Bij Dames 1 gaan Bob, Marcel en Jordy de trainingen en het coachen verzorgen. Ook zo snel en zo gaaf geregeld.

En net als zo vaak in het profvoetbal is er ook hier al sprake van het trainers/coaching effect. De punten komen binnen. Dit overigens niet met de bedoeling om de afscheidnemende trainers/coaches te kort te willen doen voor hun inspanningen tot dan toe. Deze mensen wil ik hier namens Scylla bedanken voor hun inzet.

En terwijl de stofwolken aan het optrekken waren, is er dus ook een breuk tussen de trainer en spelers van D2 gekomen. En ook hier is snel een oplossing voor gekomen. Zijn naam is Eric.

Dus als dit niet het ultieme bewijs van de "De kracht van Scylla" is?

Maar de volgende uitdaging staat alweer voor de deur. Zaterdag 9 maart worden velen van jullie persoonlijk uitgenodigd om mee te denken en het liefst mee te handelen aan de bezetting van alle TC-taken binnen de club. En degenen die geen persoonlijke uitnodiging krijgen en toch willen meedoen en meedenken aan onze grote gezamenlijke uitdaging, zijn per ongeluk over het hoofd gezien. Mea culpa. Jullie komen toch ook zaterdag 9 maart om 10.30 uur in ons clubhuis in de Vlinder.

Michiel zal een presentatie geven over alle taken die de TC moet uitvoeren om Scylla op het technische vlak te laten draaien. Met zijn allen gaan wij dan individueel of in groepen taken benoemen die in functies of projectmatig worden opgepakt.

Het gaat lukken! Het moet lukken! En dat is nu "De kracht van Scylla".

Hans Konig