Nieuws

Vriendjes en vriendinnetjes toernooi!

Maandag 18 februari wordt weer het "vriendjes en vriendinnetjes" toernooi georganiseerd voor de jongste volleyballertjes van Scylla. Van 17.00 - 18.30 uur om precies te zijn.  Dus nog op tijd om voor de kinderen een vriendje of vriendinnetje te enthousiasmeren om mee te doen. En ook voor de ouders nog op tijd om hun mini alsnog aan te sporen om een vriendje of vriendinnetje uit te nodigen.

Natuurlijk heeft dit toernooi de bedoeling om nieuwe leden te krijgen. Om kinderen al jong bij onze vereniging te betrekken. Pure PR dus.

Maar toch ook weer niet alleen dat. Vriendschappen die binnen onze vereniging zijn ontstaan zijn talrijk en zeer variërend van inhoud. Zo gaan er team- (verenigings-) genoten weekenden met elkaar uit. Gaan ze samen een vrijdagmiddagborrel drinken, etc. Zelfs vakanties worden met door gezinnen gedeeld die het fundament van deze vriendschap binnen onze vereniging hebben. Kinderen komen bij elkaar op de verjaardagsfeestjes. En menig huwelijk is al tot stand gekomen uit de kennismaking binnen Scylla.

Binnen onze vereniging worden op veel plaatsen lief en leed met elkaar gedeeld. Misschien is dit bij andere verenigen ook wel het geval, maar bij Scylla is dit zeker een kenmerkende cultuur.

Zulke vriendschappen beginnen veelal bij de mini’s en worden in de juniorentijd fundamenteel verankerd. Hier speelt ons sensationele jeugdkamp weer een cruciale rol.

De junioren van nu zijn net zo hecht als de junioren van een juniorengeneratie geleden of van velen daarvoor. Ik geniet als ik de jeugd van nu bij elkaar zie staan. Vaak gezamenlijk kijken naar H1 of de meisjes aanmoedigen én andersom ook natuurlijk. Mooi om te zien.

En 8 van deze generatie jongeren hebben gezamenlijk de trainerscursus VT 2 gevolgd en gehaald.  Mooi voor Scylla en gaaf voor de geslaagden.

Hierbij namens bestuur en alle andere leden van Scylla wil ik jullie van harte feliciteren met het behalen van dit diploma. Top! Isa, Ava, Lisa, Deanne, Sander, Sean, Timme en Sam!!! Ik noem het vriendschap gedreven succes!

Ook ik zelf mag mij gelukkig prijzen. Door mijn lidmaatschap van Scylla heb ik heel goede vriendschappen overgehouden.

Maar hoe mooi is het niet zo’n "vriendjes en vriendinnetjes" toernooi. Waarom organiseren wij dat als Scylla eigenlijk niet bij de senioren? En voor die "vriendjes en vriendinnetjes" die dan zijn gewonnen voor onze sport, organiseren wij dan een half jaar cursus/training zo dat zij op oudere leeftijd alsnog de basisvaardigheden leren en dan of gaan spelen bij de recreanten of worden ingepast in één van de seniorenteams. Ik weet zeker dat voor veel mensen de drempel nu te hoog ligt om zich aan te melden. Maar door een dergelijke actie kunnen wij onze vriendjes en vriendinnetjes waarschijnlijk wel winnen om alsnog op latere leeftijd aan de beste sport van de wereld te beginnen en dan ook nog eens bij de warmste club van de wereld. Een weldaad dus voor onze vriendjes en vriendinnetjes!

Een dergelijke actie zou voor onze 55+ sportafdeling ook kunnen werken. Actief op zoek naar een introducé op een speciale dag met een speciaal programma. Het kan vast lukken.

Wie pakt het op?

Slotconclusie: "Vriendschap" is "de kracht van Scylla".

Hans Konig