Nieuws

Beschuit met muisjes!Ik mag hier een blijde gebeurtenis aankondigen. Het betreft een geboorte. Daarom beschuit met muisjes! En het zijn roze muisjes. Dat betekent dat het een meisje is. En wij noemen haar "Scylla Beach", al durf ik niet met 100% zekerheid te zeggen dat dat ook zo blijft.

De aangevraagde subsidie is toegewezen!!!! Niet voor een beetje, niet voor 50% maar voor de volle 100% van het aangevraagde bedrag.

Met grote dank natuurlijk aan de provincie Gelderland, die de subsidie heeft toewezen en dus gaat verstrekken. Yes!

Maar de grootse eer en dank komt toe aan Jan Snel. Al langere tijd is Jan bezig geweest met de oriëntatie op het realiseren van beachvelden voor Scylla. En het laatste jaar met extra veel benodigde inzet. Toen duidelijk werd dat er een grote kans bestond dat wij de velden in samenwerking met zwembad "De vrije slag" in Bennekom zouden kunnen aanleggen werd het echt heel realistisch. Jan formeerde een werkgroep met de volgende deelnemers: Jan de Vries met ervaring met het aanleggen van beachvelden, Dennis van der Wiel met bestuurlijke ervaring bij een beachvereniging, Alex van Hunen, namens het zwembad en verzorger van de horeca, Berry Hellegering van Sportservice. En ook ik zelf mocht zitting in deze werkgroep nemen. Jan Snel werd onze voorzitter.

Met vereende krachten werd het plan verder uitgewerkt en is er o.a. nagedacht over de precieze locatie van de drie velden, de benodigde logistiek in samenwerking met het zwembad, de subsidieaanvraag met bijbehorende begroting, etc. Genoeg dus!

Natuurlijk waren wij optimistisch gestemd. Maar als de verlossende, officiële toewijzing dan binnen komt, voelt dat echt nog wel als een opluchting. Een feestje waard. En gelukkig maar, want wie goed oplette, wanneer hij/zij van Wageningen naar Ede reed, kon ter hoogte van het zwembad al een enorme berg wit zand zien liggen. Wij liepen hiermee wel een beetje op de feiten vooruit. Maar nu kunnen wij die berg zand goed gebruiken. "It geht oan!"

Er zijn behoorlijk wat goede beachvolleyballers in onze club. Ik weet zeker dat ik er nu een paar te kort doe, maar zo weet ik dat o.a. Roel, Edo, Dennis, Tjaard-Jan hun sporen in het beachen wel hebben verdiend. En nu krijgen wij onze eigen thuisspeel- en trainingsfaciliteiten.

Ik beschouw dit als een hele grote mijlpaal voor Scylla.

En zelf denk ik er ook wel op vooruit te gaan. Ik denk dat onontdekte volleybaltalenten van mij op deze beachvelden weleens beter uit de verf kunnen komen. Begin januari had mijn dochter Maaike gratig kaartjes kunnen krijgen voor het Dela Beach Open in Den Haag. Buiten het feit dat het ongelooflijk leuk en spectaculair is om zo’n evenement te bezoeken was het ook leerzaam. Met het oog op onze eigen toekomstige beachvelden lette ik heel goed op! En ik denk dat ik het wél zag. Let op! De tegenstander is maar met zijn tweeën. Meer niet. Dus hoe moeilijk kan het zijn? Als je gaat aanvallen en je hangt in de lucht, dan moet je even in het veld van de tegenstander kijken en dan plaats je bal of zacht of gewoon snoeihard in het gat. Wel naast het blok natuurlijk. En dat gat zit er altijd omdat er maar eentje het hele veld verdedigt.

Hans Konig