Nieuws

"De kracht van Scylla" is weer nodig!

Vorige week schreef ik nog over onze Scylla-cultuur, die ik zeer hoog heb zitten. Een cultuur die zich kenmerkt door het "gaten" dicht lopen voor elkaar en voor de club. Gaten die door vele leden onder ons steeds weer worden dicht gelopen. Net als in het speelveld!

Mooie voorbeelden kan ik opnoemen. Zo liep ik zelf voor het eerst een "gaatje" dicht toen ik mij als voorzitter aanmeldde. Lange tijd was die er niet. Dodelijk voor de rest van het bestuur, die toen nog maar uit 4 personen bestond. Het gevaar dreigde dat deze 4 mensen zouden bezwijken onder een steeds groter worden druk. Dus ik vond dat ik toen moest opstaan. Mijn tijd om nu wat voor Scylla te gaan doen. Maar ik was niet de enige. Het bestuur werd aangevuld met direct nog eens 3 leden, zodat wij met zijn achten waren. En dan kan je wat! En dat maakte het weer mogelijk dat twee zware posten, namelijk; secretaris en penningmeester, in deze setting ook weer werden ingevuld. "De kracht van Scylla".

Een ander voorbeeld was natuurlijk de invulling van de Lustrum Cie onder leiding van Joost. Vele deden mee. "De kracht van Scylla". En wat een resultaat heeft dat wel niet opgeleverd. Ik geniet nog regelmatig na als ik eraan terugdenk.

En toen de nood echt heel erg hoog was omdat wij geen vervanging voor Wilma konden vinden als wedstrijdsecretaris, heeft een drievrouwschap deze taken verdeeld en doen het nu als team. Alles voor onze mooie vereniging. Hoe blij zijn wij wel niet met Gerlienke, Joyce en Deanne. "De kracht van Scylla" in optima forma.

En nu komt er weer een grote uitdaging op Scylla af. In grote vaart komt het op ons af denderen. En weer moeten wij nu als Scylla opstaan. En weer gaan wij het met zijn allen redden. Mede ook omdat "iets" doen voor de vereniging gewoon leuk en dankbaar is.

Nu komt het!

Onze technische commissie heeft dringend nieuwe bemensing nodig. En veel. Zoals jullie weten is haar voorzitter Michiel er 1 januari jl. mee gestopt, evenals de jeugdcoördinator Jolanda. Door omstandigheden moet Arjen er per direct mee ophouden en hadden Ans en Rob hun afscheid voor na dit seizoen al aangekondigd. En zij hebben hun sporen overigens allemaal dik verdiend.

Maar het schept wel een "gaatje". Wat zeg ik? Zeg maar een "gapend gat". Dat moet hoe dan ook worden ingevuld. En dat gaan wij doen! Met zijn allen. Hoe? Geen idee. Ik zelf heb eigenlijk weinig verstand van technische zaken. Niet dat je per se verstand moet hebben van technische zaken, overigens. Coördinatoren zijn ook nodig. Die moeten vooral "gevoel voor de mens" hebben en/of kunnen plannen (scheidsrechters bijvoorbeeld). En binnen Scylla lopen heel wat leden rond die heel veel gevoel voor de medemens en anders wel de mede-leden hebben. Zeer geschikt dus. Maar ik weet er ook heel wat te noemen die ook inhoudelijk op het technische vlak hun steentje kunnen bijdragen.

Maar hoe krijgen wij nu al die nodige leden gemobiliseerd? In basis is ook dat weer simpel. Daar zorgt "De kracht van Scylla" voor. Dat is zeker. Let maar op!

En wie weet, weten jullie wel hoe wij het beste deze problematiek kunnen aanpakken. Denken jullie alsjeblieft mee. Met zijn allen weten wij meer. Het is erg belangrijk!

En nogmaals meedoen is niet alleen nuttig maar ook leuk!

Hans Konig