Nieuws

Vrij! En toch blij!

Vrij! En toch blij! Dat moet jullie toch wel een beetje vreemd in de oren klinken. Iemand die vrij is, is toch juist blij? Dat is toch een vanzelfsprekendheidje? Dat was vroeger op school al en tegenwoordig met werk. Wie vrij is, is blij!

Nee, er zijn uitzonderingen, al weet ik er niet veel op te noemen. Maar een weekend volleybalvrij is geen pretje. Daar wordt je niet blij van! Dat voelt voor mij als straf. En zeker als je vrij bent op een Scylla thuisspeeldag. En dat gebeurde mijn H5 dus zaterdag 12 januari, de eerste thuisspeeldag van 2019. Balen!

Maar ik had gelukkig nog genoeg aanleidingen om toch naar De Vlinder te gaan.

Ik kwam om 14.15 uur aan. Wij hadden een coachingtrainingsessie voor de ouders van de jongens B1 gepland om half drie. Deze training bestond eerst uit een stukje theorie in de kantine (sorry, clubhuis) en daarna “training on the job”, tijdens de wedstrijd van de boys.

Toen ik het clubhuis binnen kwam zag ik achter de bar onderbezetting. En ook André rende zich daar nog een rotje. Dus ja, dan gauw even bijspringen, nietwaar? Dat werd uiteindelijk helpen volgens het principe “Van de regen in de drup”. Eerste biertje kreeg ik niet goed getapt. Te veel schuim en ik had vervolgens hulp nodig. Eerste pinactie was wat lastig. Gelukkig zat Sharon achter de bar en redde mij. Vervolgens werd om een tosti gevraagd en had ik weer hulp nodig. Tot slot werd er besteld en leek de persoon contant af te willen rekenen. Echter nadat ik had aangeslagen, vroeg hij of het op de uitstaande rekening kon worden bijgeschreven. Weer hulp nodig voor de correctie. Toen kwam gelukkig de barbezetting van 14.30 uur op en kon ik weg gaan. Maar let op! Ooit komt de dag dat ze wél blij zullen zijn met mij als barhulp!

Vervolgens ben ik aangesloten bij het theoretische gedeelte van de coachingtrainingsessie, onder leiding van André. Onnavolgbaar! Overwicht, precies de goede dingen zeggen, enz. Laat dat maar aan André over. En wat goed dat hij bereid was dit te doen. En niet onbelangrijk, er waren heel veel ouders en spelers aanwezig! Echt super. Toen de wedstrijd. Elke set gingen twee andere ouders aan de zijlijn zitten om van nabij te zien en vooral te horen wat André als coach had te vertellen. Twee ouders waren de tellers van de wedstrijd en zaten er ook met hun neus bovenop. De vaste trainer van de dinsdagavond Marc Peter zat op de tribune met zijn aantekenboekje. Net Van Gaal! En de jongens zelf? Die speelden een dijk van een wedstrijd.

Na de wedstrijd weer het clubhuis in voor een kommetje traditionele erwtensoep met roggebrood en spek. Wat mij betreft een leuke traditie op de eerste thuisspeeldag van het nieuwe jaar. En lekker! Organisatoren en bereiders, bedankt.

Toen de gelegenheid om eens bij H1 te kijken. Normaal spelen wij zelf op die tijd in de blauwe zaal. H1 won met 4-0 van een directe concurrent. Leuk om te zien. Gaaf!

En na de wedstrijd de drukte in. Biertje erbij en heel veel gesprekjes. En die geven overwegend nieuwe energie en een goed gevoel.

Alleen de vraag die op zo’n avond wel twintig keer gesteld wordt: “En wat hebben jullie gedaan?”, deed wel een beetje pijn.

Hans Konig