Nieuws

Vergeten kampioen van de eerste helft… JC2

De JC2 bestaat uit Christian, Derrick, Lucas, Anna, Anouk, Iris, Laurien, Saske en Senna. Na een succesvol jaar in de CMV Niveau 6 (eerste helft kampioen, tweede helft topklasse gespeeld), mochten ze het dit jaar, met aanvulling van Saske en Lucas, proberen op het grote veld in de C (eerste klasse). Onder de enthousiaste training en coaching van Anouk en Lisa is het een hecht team geworden, waarin fouten gemaakt mogen worden en met veel plezier wordt gespeeld.

De spannendste wedstrijd van de eerste helft werd gespeeld op zaterdag 3 november, de nummer 1 TWEEVV JC1 tegen de nummer 2 Scylla JC2 in de van der Knaaphal in Ede.  Er zat veel Scylla publiek op de tribune. Zij zagen de JC2 de eerste set net verliezen met 25-23. Daarna pakten ze het goed op en wonnen twee sets met 25-18 en 25-21. In de vierde set kwam de JC2 achter met wel negen punten. Een tweetal wissels van de coaches, en goed spel, bracht de JC2 toch aan de overwinning  25-23. En zo kwam Scylla JC2 op de eerste plek terecht. 

Op de laatste thuiswedstrijd 15 december tegen Aetos JC2 moesten er drie sets gewonnen worden om kampioen te worden. In de houten zaal, met weer veel publiek op de banken lukte dat! (Dat de laatste set verloren werd, is voor de statistieken). KAMPIOEN!! Met een roos en (kinder)champagne van de ouders, een medaille van de Nevobo, en een teamschaal in de kantine van Scylla werd dit goed gevierd!

Het is inmiddels 2019, de tweede helft is van start, en Scylla JC2 speelt nu hoofdklasse. Dit betekent een nog groter veld (geen 7 meter, maar 9 meter lang) en het net weer 15 cm hoger.

De eerste wedstrijd was er gelijk één met wat spanning erop, thuis tegen de JC1 van Scylla. Veel spelers hebben in de CMV nog met en tegen elkaar gespeeld. De setstanden zeggen genoeg: Scylla JC2- Scylla JC1: 25-23, 23-25, 26-24, 20-25, 10-15. En er zat weer veel Scylla publiek op de tribune!

Kortom, een goed begin in de hoofdklasse. Het belooft weer een mooie competitie te worden!

Gerlienke Schuur