Nieuws

De Trots van Scylla!

Jawel, maar liefst twee teams van Scylla kampioen! En wat voor een teams!

Ons CMV team N2.1 met als spelers: Wes, Loveley, Anne-Lynn, Deborah, Ymke en trainster Saskia en coach Remco. Dit zijn onze jongste spelers. En nu al kampioen. Wat zal dat wel niet worden als ze straks bij de junioren en nog later bij de senioren spelen? Hier gaat Scylla nog heel veel plezier aan beleven. Gefeliciteerd!!!

Ook de jongens C1 zijn kampioen geworden. De spelers zijn: David, Kasper, Daan, Jorrit, Michiel, Koen, Mark en Wouter. De trainer is Sander. Van harte gefeliciteerd! Heel goed gedaan!

En bij dit laatste kampioenschap mocht ik zelf een ererol vervullen. Ik mocht de medailles omhangen. Een mooie ervaring. Ik voelde mij als de “Koning van de OS”, die de Nederlandse gouden medailles mag omhangen. Ik voelde mij dus eigenlijk wel een beetje “Koni(n)g van de Vlinder”, een soort Alexander dus.

De sportieve toekomst van Scylla zit dus gebeiteld.

Tijdens mijn korte bezoekje op deze heuglijke zaterdag aan de Vlinder bleek er nog meer mooie dingen gaande. Zo hebben Wiegert en André de Scylla-kast op orde gebracht. Alle ballen en ballentassen zijn per team ingedeeld en hebben een vaste plaats in de kast. Super georganiseerd. Nu aan ons allen om deze orde in de kast met de grootst mogelijke discipline te handhaven.

En Susan was zo blij met haar nieuwe CMC-materiaalkast. Heel fijn.

De kracht van Scylla! Premier Rutte zou waarschijnlijk spreken over het “vaasje” van Scylla. Het “vaasje” wat wij als Scylla-leden met zijn allen moeten vasthouden. Dik de moeite waard!

Het “vaasje” van Rutte wordt wel bedreigd door de “gele hesjes” -dragers, die al dan niet terecht boos zijn. Als ik het goed begrijp is boosheid de gemeenschappelijkheid van de gele hesje dragers. Allemaal boos, maar veelal allemaal om hun eigen dingetje.

Binnen Scylla hebben wij enorm veel leden die heel actief helpen om ons “vaasje” niet stuk te laten vallen. Met velen houden wij ons vaasje vast. Het zijn er zoveel dat stukvallen onmogelijk is. Maar ook binnen Scylla zijn er enkele gele hesjes dragers. Leden die boos zijn.  Gelukkig wel heel weinig, maar toch…

In een artikel van een ander kwam ik de volgende wijsheid tegen. Een wijsheid die ik onze boze leden wil meegeven.

“Boosheid komt veelal voort uit een situatie die je niet onder controle hebt. Anderen doen dingen waar jij last van hebt. Als je samenwerkt in een vereniging heb je niet overal controle op. Je wordt wel eens geconfronteerd met problemen die door anderen zijn veroorzaakt. Daar kun je je heel boos over maken, maar daarmee is jouw probleem niet opgelost.

Dus onderneem actie om je situatie te verbeteren of accepteer die situatie. Mensen die goed zijn in het verbeteren van hun situatie, zijn blijer en succesvoller dan anderen. Mensen die ervoor kiezen om boos te worden en te wijzen naar anderen, zijn minder succesvol en minder gelukkig.

Niemand komt jouw probleem oplossen. Je bent zelf de enige die er iets aan kan veranderen. Van boos zijn en boe-roepen is nog nooit iemand blijer of beter geworden. Moet jij dan opdraaien voor de fouten van een ander? Vaak wel en dat voelt dan echt ontzettend oneerlijk. Soit! Maar met een negatief gevoel erover wordt die situatie niet positiever. Boos zijn op de fouten die veroorzaakt zijn door anderen, gaat ten koste van je energie om jezelf te verbeteren.

De dag waarop je verwijten aan anderen kunt omzetten in verantwoordelijkheid van jezelf, is de dag waarop je ontdekt hoe krachtig je bent.

Vrij vertaald: “Leden van Scylla, als jullie zien dat er iets niet goed gaat, besef dan dat er zo veel leden zijn die hun stinkende best doen om alles in goede banen te leiden. Altijd in hun vrije tijd. Kom er dan bij en help onze vaas vast te houden. Kom met ideeën. Zet je zelf in. Moedig aan. Wees constructief!   Er gebeurt zoveel goeds binnen Scylla!”.

Volgend jaar meld ik mij weer. Ik wens jullie allemaal heel fijne feestdagen en een prachtig sportief 2019 binnen onze superclub!

Hans Konig