Nieuws

Bril nodig?

Ja, natuurlijk hoor ik mijn teamgenoten denken. Het zal tijd worden!

Een leesbril heb ik al langere tijd nodig. Ik begon met plus 1. Maar nu zit ik al op plus 2! Dat valt niet mee voor iemand als ik, die het ouder worden krampachtig blijft ontkennen! En natuurlijk altijd slechts een leesbrilletje van een paar euro. Maar ik merk dat ik van die brillen steeds meer last krijg. En erg lang gaan ze niet mee.

Na lang aandringen vanuit het thuisfront, dan toch maar eens naar een echte opticien. Eéntje met wel verstand van de materie.

De keuze is dan niet zo moeilijk voor mij. Dan ga ik naar Van der Wiel Optiek. Voor mij logisch! Dat is onze sponsor.

Dus naar binnen gestapt. “Wat is dat een mooie zaak!” Onvoorstelbaar. En tot mijn opluchting zag ik Dennis staan. Druk bezig, maar ik had toch de tijd. Ik wilde gewoon op hem wachten. Als je daarbinnen rondloopt, dan wil je een bril, of je hem nu nodig hebt of niet. Dus een afspraak gemaakt voor een “preventief ooggezondheidsonderzoek”. Jawel, een hele mond vol, maar dan heb je ook wel wat.

Ondertussen leidde Dennis mij rond. Dus ook even in de werkplaats. Eigenlijk gewoon een open onderdeel van de zaak. Schoon en stijlvol ingericht vol met fijne werktuigen. Indrukwekkend. En al helemaal de specialist van hun. Een praatje met hem is boeiend. Ik hou van mensen die van hun werk houden en dat werk met passie uitvoeren. Zo eentje zit daar dus. Met stralende oogjes vertellen over zijn werk. Mooi.

Maar Dennis had ook wat te laten zien. Hij managet zijn eigen aanverwante bedrijf: Focusses. Hij heeft een indrukwekkend aanbod van hulpmiddelen om de “focus” te verbeteren door middel van training. Nu nog opereert hij vanuit een kleine ruimte. Maar v.d. Wiel gaat uitbreiden en dan wordt ook de werkruimte van Dennis groter. Ik mocht zijn training ook even uitproberen. Een heel avontuur kan ik jullie vertellen. Hij heeft een indrukwekkend aanbod van hulpmiddelen om de “focus” te verbeteren door middel van training.

In de folder lees ik ”Middels de Focusses-trainingssessies wordt jouw belangrijkste focus centraal gesteld om zo de processen van waarnemen, verwerken en vervolgens daadwerkelijk handelen zo efficiënt mogelijk in te richten”. En als je de vaardigheid hebt getraind om je te focussen dan zal het je succes verhogen zowel zakelijk als in (top) sport. De methodes die Dennis beheerst, worden bijvoorbeeld toegepast bij Manchester United. Het helpt de getrainde persoon om snel overzicht te hebben en te focussen op de belangrijke zaken en dan te scoren. Dat spreekt mij als volleyballer wel aan.

Dennis zei dat hij, door deze training, de laatste jaren een betere volleyballer is geworden. Als hij aanvalt kan hij meerdere zaken tegelijkertijd analyseren en de rest de rest laten. Bij blokkeren focust hij op de looprichting, slaghand en de bal. En pats, op de voeten én een gedesillusioneerde tegenstander rijker. Superpower dus! Nu weten jullie dus ook het geheim! Ik in ieder geval wel! Let maar op!

Pijnlijk moet ik bekennen dat ik (nu nog) helemaal niets zie tijdens mijn volleybalwedstrijd. Ik weet vaak niet eens tegen welke personen ik heb gespeeld en al helemaal niet welke personen goed of slecht waren, welke links- of rechtshandig waren en zelfs vaak niet eens op welke positie ze hebben gespeeld. Alleen mijn eigen bal zie ik (vaak?!). Gelukkig zijn er in mijn teamspelers die dit wel zien en mij na afloop dan op de hoogte brengen van de wedstrijd die wij hebben gespeeld.

Maar na bezoek aan Dennis staat er vermoedelijk zaterdag een andere Hans in het veld. Eentje met wel overzicht. Een Hans die een breed overzicht over het hele veld zal hebben en zich zal focussen op de paar dingen die op dat moment wel belangrijk zijn.

En als dat (nog) niet zo is, dan toch maar overwegen over het volgen van de hele training. Dat helpt dan ook zakelijk en niet alleen voor volleybal.

Misschien toch eens vaker bij de sponsors van Scylla langs gaan. Als ik overal zo’n VIP behandeling krijg?

Hans Konig