Nieuws

Een mooie avond: ALV

In mijn voorwoord sprak ik de hoop uit dat het een mooie avond zou worden. Ik vond het een mooie avond. Allereerst waren er weer meer leden dan tijdens de vorige ALV, die al een historisch grote opkomst had gebracht. Dat vind ik belangrijk en mooi!

Joyce en André hadden een pub quiz voor bereid, die door de officiële gedeelten heen werd gepresenteerd. Ik vond het mooi gevonden vragen. Leuk om te doen. De verscheidenheid van de vragen geeft ook aan met hoeveel verschillende zaken Scylla als vereniging mee te maken heeft.

In mijn korte voorwoord probeerde ik alle goede dingen van het afgelopen jaar te noemen, met als zekerheidje dat ik er zeker een paar zou vergeten, mea culpa. Voor de thuisblijvers: het Lustrumfeest, fotoboek, prestatie w.o. kampioenschap D2, heel veel mini-activiteiten, goed begin integratie 55+, jeugdkamp, bezoek Sinterklaas, goede kader bezetting, veel gedraaide vlinderuren, beter financieel resultaat dan begroot, nieuw herenteam in samenwerking met Excelsior, grote clubactie, nieuwe materiaalkast, nieuwe TC-coördinatoren, penningmeester, secretaris en materiaalbeheerder, diverse toernooien, aanzet tot Scylla Beach, enz.

En natuurlijk zijn er ook een paar minder goede dingen gebeurd: D1 die zich moest terugtrekken voor dit komende seizoen, opzegging trainingslocaties voor recreanten, nog geen nieuwe wedstrijdsecretaris en een paar nare conflicten.

Met name het nog niet vinden van een nieuwe wedstrijdsecretaris en de heftigheid van meningsverschillen, vind ik buitengewoon naar. Ik zou willen dat dit soort zaken binnen Scylla niet zouden voorkomen. Dat onze cultuur zo sterk is dat er nooit vacatures ontstaan maar dat iedereen meedenkt wie dat zou kunnen doen.  Niet alleen het bestuur moet zich hierop stukbijten. En conflicten, waar ik zelf een bloedhekel aan heb, zullen er altijd zijn, maar met meer “geven en nemen” kan de oplossing veelal lieflijker worden gevonden. Het is tenslotte ons aller Scylla.

Overigens horen jullie mij hier niet klagen. Zoveel goeds en gelukkig nog wat te verbeteren.

Terug naar de vergadering. Jan Snel kon ons mooi bijpraten over de stand van zaken van Scylla Beach en dat terwijl de technische hulpmiddelen hem in de steek lieten. Het wordt vast leuk. Nu “fingers crossed” voor het vervolg.

Michiel sprak ons bij over de mogelijke fusie met Excelsior. Ik geloof in de wederzijdse synergie zonder verlies van eigen identiteit. Het lijkt mij mooi. Jeroen Willems wordt de projectleider.

André legde uit wat de komst van een vrijwilligerspoule voor de Vlinderuren gaat betekenen.

Jan Figge bracht ons op de hoogte van het reilen en zeilen binnen Scylla 55+. Een mooie club. En vanochtend kreeg ik het bericht dat er nu ook officieel een wandelgroep komt. Ik vind het mooi!

De kascommissie gaf Jolanda “derchargé” en een dik compliment over de gevoerde boekhouding en presentatie. “Jolanda bedankt!”.

Ans won de pub quiz en mag hier terecht heel trots op zijn.

Tot slotte was er de uitreiking van de Jofele Jottum. Deze onderscheiding ging naar het vrijwilliger coördinatoren duo: Joyce en André. Van harte gefeliciteerd. Ik zag dat beide hier trots op waren en er erg blij mee waren. Dat is mooi. De onderscheiding is wat mij betreft zeer verdiend. 's Avonds, eenmaal thuis, las ik de uitslag ook al op Facebook. Degene die de keuze moesten maken, moeten het dit jaar wel erg moeilijk hebben gevonden. Ik zou zomaar 10 kandidaten kunnen noemen die de onderscheiding ook hadden kunnen krijgen en waar niemand dan vreemd van zou hebben opgekeken. Dit zeggende doe ik niets van de keuze voor de huidige winnaars af. Zoveel potentiële kandidaten beschouw ik als: “de kracht van Scylla”.

Op naar het volgende bestuurlijke jaar. Het belooft wat te worden.

Hans Konig