Nieuws

De wedstrijdsecretaris in de volleybalhemel!

Ik weet hoe de volleybalhemel er uit ziet! En ook hoe je erin kan komen! Ik zal het grote geheim hier verklappen.

De volleybalhemel is als een groot stadion. Enorme tribunes met uitzicht op een mooi volleybalveld. De tribunes van de Vlinder zijn er niets bij. Je moet meer denken aan de grootte van “Nou Camp” in Barcelona.

En de echte volleybalhelden zitten op de eerste rij. Met hun voetjes over de reling. Niemand of iets wat het zicht belemmerd. Zij zitten 1ste klas en zien de mooiste wedstrijden aan zich voorbijtrekken. De volleybal Petrus zoekt steeds weer mooie wedstrijden uit voor zijn zorgvuldig uitgekozen publiek, gerangschikt naar volleybalbijdrage. En geloof het gerust. Ook enkele Scylla teams zijn al uitverkoren geweest om als volleybalspektakel te worden opgediend in deze volleybaltempel. Vanzelfsprekend merk je daar als aardse speler, op zo’n moment, natuurlijk niets van.

Iedere volleyballiefhebber wil natuurlijk zo vooraan mogelijk zitten in deze volleybalhemel. Maar op de voorste rijen is het best wel dringen. Daar zitten oud internationals zoals Ingrid Visser en haar man. Maar ook goedwillende bobo’s van de NeVoBo. En enkele plekken vooraan zijn reeds gereserveerd voor mensen die heden ten dage hun sporen in het volleybal aan het verdienen zijn. Zo zag ik reeds het naambordje Peter Sprenger staan. De NeVoBo-voorzitter die bereid was op de ALV van Scylla te spreken. Met deze daad veroverde hij deze reservering. Een andere plek was gereserveerd voor voormalig damesbondscoach Giovanni Guidetti. Maar of hij nog steeds vooraan komt te zitten valt te betwijfelen, nu hij voor de Turkse dames heeft gekozen. Ook is er een heel rijtje vooraan gereserveerd voor alle winnaars van onze “Jofele Jottum”.

Dus het is zaak om in dit aardse bestaan je volleybalsporen te verdienen. Het is het waard. Hoe kan je daar nu komen? Het geheim is mij verteld. Een paar voorbeelden.

 • De bal regelmatig binnen de drie slaan.
 • Servicedruk kunnen uitoefenen.
 • Aardig en respectvol naar de scheidsrechter zijn.
 • Vaak naar de training komen en daar goed je best doen.
 • Ruimhartig accepteren als je ernaast staat.
 • De tegenstander een handje geven na verlies.
 • De tegenstander een handje geven na winst, zonder zelfvoldane smile.
 • Je extra inzetten voor je club. Als TC-lid, bestuurslid, coach, trainer, aanvoerder, scheidsrechter, webmaster, redacteur, sponsorwerver, sponsor, evenementen (mede) organisator, supporter,teller, ledenadministrateur, wedstrijdcoördinator, jeugdkamp organisator, begeleider van de mini’s en/of de junioren, vrijwilligerscoördinator, deelnemer aan de georganiseerde evenementen/toernooien, vertrouwenspersoon, recreantencoördinator, contactpersoon 55+, coördinator 55+, sportbegeleider 55+, materiaalbeheerder, scheidsrechterscoördinator, clubfotograaf, begeleider/rijder jeugdteam, etc.
 • Als je je kleedkamer netjes achter laat. En al helemaal als de rest van je team al aan het bier zit en jij toevallig het langst onder de douche stond.
 • Als je netjes je vlinderuren draait en als er eens extra hulp nodig is, jezelf dan aanmeldt.
 • En voor iedere Scyllaiaan die al deze zaken niet kan opbrengen omdat de tijd ontbreekt maar zich wel bewust is van het werk van al die anderen voor de club, deze mensen dan motiveert, respecteert en adviseert.

Ook voor de sporters van Scylla 55+ valt een plaatsje te veroveren in deze volleybalhemel! Kom maar eens kijken op onze thuisspeeldag om bijvoorbeeld 16.00 uur bij Dames 1 of bij Heren 1 om 18.30 uur. Dan zie je dat een plaatsje vooraan in deze volleybalhemel dik de moeite waard is.

En voor wie het niet lukt, ondanks al deze mogelijkheden, om de volleybal Petrus te overtuigen van zijn/haar volleybal inzet, komt wat hoger en verder naar achteren te zitten in het stadion. Minder zicht! Maar als Scyllaiaan heb je altijd een streepje voor en kom je nooit hoog achter een pilaar of onoverdekt te zitten.

Maar een VIP-ere-plaats is gereserveerd voor onze nieuwe wedstrijdsecretaris, direct naast de gereserveerde plaats voor onze huidige wedstrijdsecretaris. “Kom op, geef je op! Het gaat anders echt een probleem voor ons Scylla worden!” En het is leuk en nuttig werk. Kom op! Bel mij 06 51 422 961.

Hans Konig

Ps. Het komen naar een ALV helpt ook! Daar motiveer je anderen en denk je mee! A.s. 25 oktober is de ALV. Dit keer opgeluisterd met een heuse pubquiz. Komt allen! Verdien extra punten voor de volleybalhemel.